Spajanje suđenja Mladić-Karadžić?

Haško tužilaštvo razmatra mogućnost da spoji suđenja Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, ali odluka o tome još nije doneta.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

00:57

Default images

Savetnik Serža Bramerca, glavnog tužioca Haškog tribunala, Fredrik Svinen kaže da, prema pravilima procedure, postoji mogućnost da ta dva slučaja budu spojena

„Tužilac još nije doneo odluku, on sada ispituje sve moguće opcije", rekao je Svinen.

Svinen je za AFP dodao i da će glavni tužilac Serž Bramerc najverovatnije izneti nove detalje o ovom pitanju na konferenciji za novinare pošto Mladić bude stigao u Hag.

Prema Svinenu, jedna od mogućnosti je da dva procesa budu spojena samo po nekim tačkama optužnica, uključujući i zločin u Srebrenici.

On je naglasio da se i Karadžić i Mladić "visoko kotiraju - jedan politički, a drugi vojno", što i jeste jedan od razloga da procesi protiv njih budu spojeni.

Mogućnost da se Mladiću i Karadžiću sudi zajedno, pre nekoliko dana nije odbacio ni glavni tužilac Serž Bramerc.

Karadžić i Mladić, politički i vojni lideri bosanskih Srba, optuženi su za najteže ratne zločine počinjene tokom rata u BiH od 1992 - 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: