Ceci manja kazna ako vrati milione

Svetlani Ražnatović će tužilaštvo ponuditi sporazum o priznanju, kojim bi bila osuđena na malu zatvorsku kaznu, ali bi platila veliku svotu novca, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 01.04.2011.

01:06

Default images

Suština ovog spora je da je ona uzela veliki novac od prodaje igrača, koji nije prijavila, navodi list.

Ona nije ranije osuđivana, samohrana je majka dvoje maloletne dece i to su zakonom propisane olakšavajuće okolnosti, tako da ona u svakom slučaju ne bi dobila dugu zatvorsku kaznu.

Priznanjem krivice bi mogla da dobije malu kaznu u koju bi joj bilo uračunato i četiri meseca pritvora i morala bi da isplati veliku sumu novca. Tako bi bio izbegnut dug sudski spor, a tužioci i sudije koji bi bili time okupirani moći će da se posvete i drugim slučajevima, kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Propisana kazna za zloupotrebu službenog položaja za iznos veći od milion i po dinara, što se stavlja Svetlani Ražnatović na teret, jeste od dve do 15 godina zatvora. Za posedovanje 11 pištolja bez dozvole, kazna je od jedne do osam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: