Petak, 01.04.2011.

01:06

Ceci manja kazna ako vrati milione

Svetlani Ražnatović će tužilaštvo ponuditi sporazum o priznanju, kojim bi bila osuđena na malu zatvorsku kaznu, ali bi platila veliku svotu novca, piše "Blic".

Izvor: Blic

Ceci manja kazna ako vrati milione IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

sonjal

pre 13 godina

Predlazem Sudstvu drugi vid trampe, mozda pametniji, da Ceca dozivotno placa dug i bude u kucnom pritvoru , a Tezgom i nastupima do god moze intezivno vraca , a da zivi u malom stanu sa decom uz sKromnost, a kuca u kojoj sada zivi bude zalozena za dug.

Milos

pre 13 godina

Sustina je u tome da ako imas novca, ne mozes da budes osudjen ni ako ubijes nekog a ako nemas para mogu da te optuze i osude i zadrze u pritvoru bez ikakvih dokaza.

To Vam je sustina kapitalizma i demokratije po uzoru na USA ka kojoj idemo.

Raul

pre 13 godina

Evo i spanska Marca pise o Cecinim mahinacijama:

http://www.marca.com/blogs/fuera-de-juego/2011/03/30/el-ultimo-escandalo-de-la-exuberante.html

BranslavNS

pre 13 godina

Ceca doživotna,treba je kazniti ako je kriva.Ne treba da se uzima olakšavajuća okolnost što je poznata zvezda.Jeste,ima lepe pesme,ali ako je kriva....robija.

da si krala krala si

pre 13 godina

Pa valjda bi trebalo da ne moze da vraca nesto sto joj je oduzeto!
Treba da joj se uzme to sto je ukrala, i kazna koja joj sleduje zakonom a ne manja zato sto ce da vrati nesto sto bi joj svakako bilo oduzeto!!!!

velja

pre 13 godina

"Slučaj dobijamo 100%, al ćemo ipak da ga izgubimo"
"Možemo da je osudimo na 20 godina i zaplenimo svu imovinu, ali je bolje da je pustimo i uzmemo kovanice"
"Našli smo 11 pištolja, bazuku, tenk, atomsku bombu - nije znala šta ima ispod kreveta"
"večerala je sa narkodilerima, plaćenim ubicama i atentatorima ali nikada nisu pričali o poslu"
"Sve je to pošteno zarađeno sa 10 prstiju i dva kalašnjikova"
"sedeli su zajedno u školskoj klupi, dala mu je da prepisuje"

nikako da raskrstimo sa 90'

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto bi nesto priznala i zasto bi se nagodila ako je nevina, kao sto nam neki ovde pricaju?
Ako je stvarno nevina kao sto se tvrdi, neka ide na sud i nema cega da se plasi.
Nemam pojma sta ce od svega na kraju ispasti, al ako se prihvati nagodba to ce samo znaciti da smo bili u pravu mi koji smo tvrdili da je ova zena nesto ukrala, a ovi koji su nas optuzivali da mi vodimo nekakvu hajku protiv "ikone nacionalisticke Srbije" su podrzavali lopovluk.

mlekadzija

pre 13 godina

Ukoliko se ostvari ovo predvidjanje to ce biti nesumnjivi dokaz da je u ovoj zemlji pravosudni sistem potpuno propao.
Kakva reforma kakvi bakraci i lonci....Tuzno.
Indulgencije su doduse jos u srednjem veku smisljene ali su i danas aktuelne!

m

pre 13 godina

Jaoj koliko dugo cemo jos biti masa podlozna demagogiji i glupostima, koja reaguje svim drugim organima osim mozga. Prvo, ovaj najpreporuceniji (pravda je slepa) treba da zna da se kazne ne sabiraju, nego se za vise dela izrice jedinstvena kazna, koja je uvek manja od sabrane. Drugo, iako svi mi zudimo da neko slavan i poznat ropadne, a posebno zena koja je simbol one Srbije koju jos uvek ispastamo i u kojoj je najveci mafijas bio ugledni gradjanin, a seljancica najveca diva, bas zato sto je pravda slepa to ne treba ni da joj steti (a ni da joj koristi). Dakle, majka dvoje maloletne dece koja nema muza po pravilu dobija manju kaznu, jer se radi o okolnosti koja se mora uzeti u obzir. Trece, priroda njenog dela je finansijska, ono s oruzjem bi bio (na zalost) problem kod bar 33% gradjana Srbije (ja ne smem da priznam da nemam pistolj u kuci jer bar pola mojih poznanika bi smatralo da 'nisam covek'), koji doduse mozda nemaju bas 11 ali imaju poneki neprijavljen pistolj ili automat, tako da to moze da se kazni ali bez preterivanja, ona ipak nije pucala iz tih pistolja niti ih nosila sa sobom van kuce. To znaci da je OK i da sankcija bude finansijska - desetostruki iznos neobracunatog poreza koji je trebalo platiti, i razume se izvesna zatvorska kazna, recimo 6 meseci, cisto za primer, jer se radi o poreskoj utaji. Naposletku, nemojte da previdjate ono sto je naglaseno - ako se postigne sporazum, tuzioci, kojih ima ogranicen broj, mogu da rade na drugim slucajevima i stede se njihovi sati i sati rada na Cecinom predmetu. Zato je nagodba (plea bargain) uvedena u SAD, i zato smo je i mi preuzeli. Sasvim je racionalno dogovoriti se kad je izvesno da sud ne bi mnogo drukcije presudio posle godina pretresa i zalbi, to stedi i tuzilastvu i optuzenoj. Naravno, optuzena mora da prihvati nagodbu, dakle nesto malo joj se moze popustiti. Javna reakcija koju ispoljava citalastvo sajta B92 jeste ljudska i utoliko je razumem, ali nije racionalna vec ide za ponasanjem koje je od nase zemlje i napravilo ovo protiv cega se komentatori bune, i utoliko mi se smucilo. A ako se digne odijum, koji dize i B92, nece biti dogovora, nekoliko godina ce se vuci sudjenje, komentatori koji nisu upoznati s postupkom ce se cuditi kakva smo mi to drzava i misliti da je neko nekog podmitio i da je sve to zbog poznanstava optuzene s mocnicima (iako to toliko traje i kad nemas poznanstva, jednostavno takav je krivicni postupak), a ishod ce biti pravnosnazna presuda koja ce se za manje od 10% razlikovati od predlozene nagodbe, pa ce to opet izazvati dalje nezadovoljstvo gradjana i tako u krug - mi stalno nezadovoljni i nikako da nam bude bolje. E da bi nam bilo bolje budimo malo racionalni, ne pretimo za svaki slucaj izborima i neglasanjem ako sud ili tuzilastvo nesto odluce na nacin koji nam se tog dana ne dopada, i cuvajmo svoje pretnje za one slucajeve u kojima s one stvarno opravdane. Em cemo biti zadovoljniji, em ce se nasih pretnji tada stvarno i plasiti. Toliko.

pravnik

pre 13 godina

Nažalost naše tužilaštvo na čelu sa VD Radovanovićem i njegovim podguznim muvama je NULA. Arkanova udovica nema nikakve dokaze o legalnosti stečene imovine i zato joj se sve MORA oduzeti. Sve je stečeno pljačkom i otimačinom. A onda je primereno i strogo kazniti.
Znate li vi koliko je majki i supruga proplakalo i propatilo zbag Arkanovih zločina?
E moji tužioci ovako postajete saučesnici tih zločina.

čačanin

pre 13 godina

E sada , dali je mogao i onaj nesretnik koji Ilić Mr Velimiru lupi šamar da se nagodi i da umesto dve godine zatvora dobije šest meseci a da mu magistar vrati šamar?
E onda bih vas razumeo.

tancredo

pre 13 godina

Pozdrav za Šapera, Krstića, Đilasa i neumorne pregaoce iz McCanna, Nova Y&R i Ovation Advertisinga.
Hvala Vam na trudu, jako mi se dopada ovo što radite, mada moram da naglasim da posustajete sa Natašom i Dačom, a ja sam baš voleo tu priču. Takođe, polako bledi i priča o rastanku Željka i Jovane, a toliko ste se trudili da njome izgurate i ono malo vesti o katastrofi ove države koju vodi Vaš drugar iz veselih sedamdesetih i osamdesetih...
Nekako mi je bilo lakše sa Slobinim sirovinama, nisam imao osećaj da su mislili da smo totalni retardi, samo im se činilo da im se sve može jer su jači. Ovi uštirkani STVARNO misle da mogu da mogu da j..ckaju u mozak celu jednu naciju.
Dakle, pozdrav za Vas sve, i pazite kud idete, narod se ućutao...

mućaćos

pre 13 godina

Pa da, i Španski konkvistadori su crkvi predavali pune sanduke opljačkanog zlata i time otkupljivali grehe ( stotine hiljada masakriranih stanovnika Južne Amerike).Naravno ,umesto napred, Srbija ubrzano ide ka srednjem veku. Zar razbojnik Arkan nije opljkačkao stanovništvo u svom "ratnom" pohodu? Ovakvima se imovina oduzima a oni idu na robiju -dugogodišnju.

Realni

pre 13 godina

Novac se svakako moze vratiti dokazivanjem i primjenom zakona o oduzimanju imovine stecenom kriminalom.

S druge strane, nagodba ima smisla - Ceca je dobrim dijelom proizvod istih 'ovih i onih' napaljenih gradjana/biraca iz 90-tih koji bi sada uveli neku super-demokratiju ili javni linc.

Oduzeti 50% imovine u novcu ili nekretninama, 2 godine zatvora (rani izlazak uz dobro vladanje i drustveno-koristan rad) i to je to. Bez obzira sto su i tada zakoni sankcionisali kradju - olaksavajuca okolnost ipak mora biti tadasnje opste stanje u drustvu, gotovo bezvlasce. U vrijeme 90-tih 80% populacije se na neki nacin bavilo 'kriminalom'...sverc, preprodaja, neplacanje poreza itd itd..

CACANKA

pre 13 godina

Da ako Ceca spasi Srbiju od bankrotstva! Ponovo zabava za milione, dok profesionalni lopovi i novokomponovani i "politicki odobni" kapitalisti, slobodno setaju kao "ugledni" gradjani ove zemlje. Ali, jedno je apsolutna istina: pred Bogom smo svi jednaki i niko nista nece poneti sa sobom, to je bar svima jasno. Istinita je i ona narodna "sto steknes posteno, pola ti odnese djavo, a sto steknes neposteno, odnese sve." Nema brige, koliko je prljava energija s kojom nesto radis, toliko prljavstine ce se svakom i vratiti kad tad. Pa, ljudi, vredjate nasu inteligenciju!!!

Mira

pre 13 godina

Nagodba?! Da vrati pare, a da ne ide u zatvor?! Pa na pijaci moze da se pregovara mozda na ovaj nacin, u zakonu mi se cini da nema ovakvih klauzula. Ili ima? A da se dopise neki zakon za nju? PA KAKO VAS NIJE BAR MALO SRAMOTA? Ona je vec trebala da bude uhapsena, pa da joj se sudi iz pritvora! Ako ova burleska koju pravite oko nje prodje glatko ( a hoce), mi nismo odmakli od postavke "kadija te tuzi-kadija ti (ne) sudi". Bar nemojte da nas trjete vise sa ovakvim vestima, zamolite je da pobegne, a da pre toga svu lovu prebaci na nedodirljive racune, rasproda imovinu i daleko joj lepa kuca. I njoj i vama, koji nam servirate ovakve vesti. I ne zaboravite da joj platite kartu, posto cete nam plasirati vest kako je osiromasila, vracajuci oteto ! Poruka za omladinu "Pali, iako nisi zavrsio Megatrend...pali bilo gde, ali pre toga pametno i dobro pokradi"...Tuzna je ovo zemlja, bas tuzna, u slobodnom padu, samo sto se dno ni ne nazire!

baba JULka

pre 13 godina

Vratite mene, malog i Karice nazad iz Moskvve... platicemo slobodu "friskim" novcem.

Kao i masa vas, i ja sam misljenja da je ovo prvoaprilska sala!

prnjo

pre 13 godina

ali da trazi drzavljanstvo Crne Gore je najaca vest,a ondahttp://www.vijesti.me/vijesti/ne-stize-ceca-nego-je-1-april-clanak-13478
aprilililililili-li

Cvetak Zanovetak

pre 13 godina

Ako jedna pevacica moze ovu nazovi drzavu da vuce za nos, onda smo stvarno jadni i kao drustvo i kao narod.
Sta li nam tek rade ovi tajkuni a da toga nismo ni svesni a ni obavesteni?!

Arhimed

pre 13 godina

Pa ako bi |"Ceca 4 pistolja", vratila pare sa kamatama + platila neki penal sto je uopste utajila + drustveno korisni rad (konertiranje po zatvorima, humanitarno itd na neki rok od 2 godine), odrekla se jedavno svojih 11 pistolja - imalo bi smisla... Ali to nija TA Ceca i ovo nije TA Srbija...

filmar

pre 13 godina

Pamtim rijeci jednog svog daljeg rodjaka iz Hrvatske, koji je rekao: "Kad krades, kradi milione, nemoj slucajno da obijes kiosk i uzmes cigare i cokoladicu- em ces odrapiti jedno godinu-dvije,em ti nece nista ostati. Ovako das pola na najbolje advokate i podmicivanje, pola ti ostane, odrapis godinu ili sest mjeseci uz dobro ponasanje i svi u plusu"! To otprilike objasnjava ovu vijest i daje putokaz svima onim koji u buducnosti zele da se bave kriminalnim aktima-pljackaj na veliko. S tim da ja uopste ne preiudiciram rjesenje ove "dugogodisnje zavrzlame i sapunice" vezane za Cecu- niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno!

Bojan

pre 13 godina

Ako se ovo sto se najavljuje u vezi Cece desi, nadam se da ce narod na sledecim izborima kazniti ovu vlast. Samo molim medije posto su u prilici, da rade svoj posao, da pomno prate ko ce sve od politicara da zalegne za Cecu i da nas o tome izveste.

pajce61

pre 13 godina

Da je neko od nas običnih smrtnika u pitanju, dobio bi maximalnu kaznu zatvora, bila bi mu oduzeta sva nezakonito stečena imovina i još bi morao da vrati SVE pare, sa kamatom, naravno. Baš me interesuje da li će isti princip biti primenjen na one koji su izveli "pljačku veka": ako vrate novac i nadoknade štetu, da li će dobiti blažu kaznu?
Ovo je, zaista, prvoaprilska šala!(Što, na žalost, nije)
Izgleda da smo samo pred Bogom jednaki.

Voda u usima

pre 13 godina

Ovo je dokaz da nismo ruska gubernija nego 5x drzava SAD. Onaj ko je ovo predlozio mnogo je gledao americke krimi serije.
A mogao bi malo da pogleda i u zakon.

car

pre 13 godina

ako ovo prodje, ma ne znam, sad bi rekao nesto gadno, al tesko je naci takve gadne reci u nasem jeziku, ma u bilo kom jeziku...sramota, ona je za dozivotnu robiju i to kazem samo jer sam protiv smrtne kazne...ako joj srbija zaista oprosti,pa ondas mo zaista vrhunac toleracije ka nasilju,...a ma sta se ja uopste potresam, ja sam u Kanadi, zemlji pravde i zakona,al ipak, cinjenica da jeda ceca zivi dobro u srbiji, a da je jedan doktor pobegao iz nje, govori sve. Mozda smo mi intelktualci bili previse slabi, a mozda previse civilizovani da se obracunamo sa njima onako kako zaluzuju.svemu dodje kraj, pa nadam se ovom zlu...a po najvise mi smeta sto sbe naziva srbijom.

analiticar

pre 13 godina

Ovako nešto samo potstiče rast kriminala i to onog najkurpnijeg. Ko dovoljno pokrade, moći će tim parama da otkupi slobodu. Uvek će mu ostati dovoljno za lagodan život. Naravoučenije. Ljudi kradite što više. Što više pokradete tim ste sigurniji. Imate para da platite da ne idete u zatvor i uvek će vam ostati dovoljno za vas i najbližu rodbinu. Zaključak: KRUPAN KRIMINAL SE U SRBIJI ISPLATI.
Da je Srbija pravna država, novac stečen kriminalom bi bio oduzet a kriminalac odležao zasluženu kaznu. Ovako Srbija je ELDORADO za lopove.

Razocarani

pre 13 godina

Taj ko nudi nagodbu i po cijem nalogu to radi,odgovarace kad se uspostavi pravna drzava,nazavisno pravosudje i raskid veza politicara sa kriminalnim strukturama i tajkunima.Posto idemo u EU. taj dan je vrlo blizu.Narod u komentarima koje citam i cujem je zgrozen reformisanim sudstvom i tuzilastvom ili ja gresim?Ovo je samo jos jedan dokaz selektivne pravde.Prvo sluzaj Kovacevic i Amerika,sada Svetlana i milioni.Sto je podnela zahtev za crnogorsko drzavljanstvo?Znaci ona je jaca od drzave?

Zvezdan

pre 13 godina

Ova "gospođa" je direktno optužena da je imala saznanja da se priprema ubistvo premijera Đinđića!Optužbu je izneo Dejan Milenković Bagzi!Zašto je izopštena iz ove delikatne stvari?!

majko mila

pre 13 godina

Majko mila,dokle će više ova država da nam se smeje u lice...Pa ovo se u srednjem veku zvalo indulgencija,odnosno otkup greha novcem...Ma šta se i ja čudim,Srbija je ionako na srednjevekovnom nivou razvoja...

Dragan

pre 13 godina

Necu da verujem u ovo. Zelim misliti da su to novinarske "patke". Zakon postoji, mi ih placamo da postupaju po njemu. Hajde da vidimo...

Nele

pre 13 godina

Ako se takva nagodba desi poruka ce biti jasna: Kradite ljudi, vi koji imate maloletnu decu, slobodno, ako vas uhvate vraticete deo para i nagodicete se da odsluzite kaznu u kucnom pritvoru. Da li se neko jos seca jadnog coveka koji je namanuo na bahatog Velju Ilica. Taj covek je u roku od nekoliko dana poslat u zatvor na dve godine a zena koja se tereti za sve ovo ide na nagodbu i planira da kaznu odsluzi u kucnom pritvoru. Srpsko sudstvo, ne daj se obrukati jos jednom. A politicari koji su cupkali uz Cecine pesme neka se primire i ne urgiraju za nju jer i to ce se cuti kad tad. Da sam ja pokrao samo deo kolicine novca koji se ovde pominje i da sam imao dva neprijavljena pistolja vec bih odavno camio u zatvoru.

neko iz mase

pre 13 godina

Kako je to super. Pokrades milione, zivis od tih para i obrces dalje a onda kad te navataju (i ako te navataju) vratis ono sto si pokrao i nastavis da zivotaris kao ugledni clan drustva.

Gde se prijavljuje i ja bi tako

DB vas posmatra !

pre 13 godina

Kada se poznati ubica Veselin Vukotic, slobodno seta Novim Sadom, blagosloven od politickih partija koje su sada na vlasti, sta cemo mi sa "jadnom" Cecom. Do juce sam bio za to da dobije maksimalu. Danas mi ona naspram ove bande izgleda kao svetica. A o Beku i Miskovicu i onima koji su ih stvorili da ne pricamo.

Mirjana

pre 13 godina

Sada se pitamo da li će skraćenjem njenog postupka tužilaštvo da se "baci" na istrage kada je ko od nas građana pre 10 god. prelazio na crveno i bacao opuške po trotoarima da počnu da "otimaju" jer nemaju druga rešenja da država dođe do para

Sale

pre 13 godina

...Srbija... Ako platis, malo cemo da te kaznimo, ako ne platis mozemo mi i mnogo da te kaznimo .... Nema smisla da nam oduzimas vreme, idu godisnji odmori ..... ZBUDZ ZEMLJA (sto bi rekao moj komsija) ...

Zoran Naivni

pre 13 godina

Pa ljudi to nije ona radila vec njen pokojni muz koji ju je ustvari terao da krade i svi ti pistolji su njegovi,ona i nezna kako se puca iz njih ona je samo jedna majka koja samo zna da peva....

Dejana

pre 13 godina

Pogledajte snimak njenog dolaska na sud. Vec je tad znala sve, cak i vise, da na kraju nece biti ni novcane kazne. A ja mislila da u borbu protiv korupcije ulazi sve: i zatvorska kazna i oduzimanje imovine. Moj problem sto godinama cekam "drzavu".

jelica

pre 13 godina

Taman ste nam objasnili kako niko nije iznad zakona. Kad ono, brze bolje, zasto da se neki kriminalci kaznjavaju, bolje da oni prolaze nekaznjeno, jer tako "ostavljaju vreme tuziocima i sudijama da se bave drugim slucajevima". E stvarno svasta od ove zemlje i od ove sprdnje od pravosudja u njoj.

EU Citizen

pre 13 godina

A mogu li ja tako da probam da ukradem nekoliko miliona maraka ili evra, pa, ako me uhvate, da kažem, jao nisam hteo, vratiću vam pare, ja sam zvezda i piškio sam u špilhoznice zajedno s ministrom unutrašnjih poslova, a ako treba, ugradiću i par silikonskih lubenica, samo da ne idem u fioku? Kakva je ovo smejurija od države i privilegije za one koji bi prvi trebalo da istrunu u zatvoru? Zašto se Šariću ili Džajiću oduzima imovina i pre nego što su pravosnažno osuđeni, a ovoj ženi umešana u jednako ozbiljne kriminalne radnje koja se po svoj prilici nakrala toliko koliko običan srpski smrtnik ne može da zaradi za sto života unapred gleda kroz prste? Zakon koji nije isti za sve je lakrdija, a političari i ministri koji manipulišu pravosuđem i od zakona prave lakrdiju zaslužuju da se nađu iza rešetaka čak i više od gospođe Ražnatović i njenog pokojnog supruga.

Ditrich

pre 13 godina

Pripomoce malo Palma, malo Dacic, malo Voja, malo Velja, i dug ce biti vracen.
OD PARA PORESKIH OBVEZNIKA.
Kao u ostalom i sve druge brljotine koje se prave.

goca boca

pre 13 godina

dakle, nije ovoj drzavi do prava, pravde i morala, nego samo do love...money, money, to je ono sto im treba da mogu i dalje da vladaju i kradu!uzas...

bora03

pre 13 godina

Je li ovo tekst iz suda ili pijace? Ili neki porodicni skup? Super je kad drzava misli na decu, kad vec nije majka, dok je krsila zakone i stetila drzavu, tj. narod. Sledece je trazenje nacina za "simbolicnu" svoticu. Fuj.

zoca

pre 13 godina

Poenta ovog teksta je da drzava nema nameru da istrazuje kriminal i kaznjava kriminalce vec da prosto popunjava svoje budzetske deficite oduzimanjem imovine sumnjivim licima (slucaj saric) ili reketiranjem (slucaj pevaljka). I tako se vrtimo u zacaranom krugu bez ikakve zelje da ovo drustvo izlecimo i postavimo na neke zdrave osnove.

BRAVO ZA BORISA TADICA KOJI NIJE DOZVOLIO DA SE VRATE DEVEDESETE!

darko

pre 13 godina

a kome vraca pare? FK Obiicu,fudbalerima koji su prodavani,klubu koji ih je kupio ili menadzerima?
Ako vraca Obilicu ja sam za nagodbu sa doticnom i radujem se tome jer ce ponovo oziveti taj nekad popularan klub Beogradske zone(pa da opet gledamo lepe jutarnje utakmice SINndje,Beograda,Obilica,Zarkova itd)
Jedino sam protiv ako drzava(vlada)hoce taj novac za sebe....oni niti su trenirali niti su bilo sta uradili za te fudbalere....to bi bila klasicna otimacina.

Aleksandar

pre 13 godina

Prosvetlite me, jel Srbija jedina CRNA RUPA u kosmosu gde se najvecim kriminalcima smanjuju kazne? Ne bi me cudilo da i Legija posle dobrog vladanja vec sutra izadje iz zatvora, bez vracanja miliona.

miki

pre 13 godina

Zapanjujuce je na koje sve nacine vlast pokusava da dodje do novca.Znaci ubijem i opljackam coveka, zatim novac odnesem sudiji i on mi oprosti ubistvo.Pitam se koliko li je samo kapitala stekao njen muz ubijajuci i pljackajuci neduzne za vreme rata, a sada ceca uziva u nasledstvu i nikoga to ne interesuje.Secate li se onog lancica koga je imala oko vrata kada se javila u emisiju zena sa cijeg je vrata cecin muz arkan skinuo, i rekla da fali jedan kamencic, a zatim je kamerman odmah kamerom zumirao isti i jasno se videlo da je sirota zena u pravu? U svakoj normalnoj drzavi bi ceca provela zivot u zatvoru a sva imovina bi joj bila oduzeta. Na zalost u srbiji ce dati vlastima neki dinar, a ostalo zadrzati za sebe i nikom nista.

srb

pre 13 godina

Znaci moze 3godine(2+1),a moze biti i 23godine(15+8),da se nagodimo kaze tuzioc.Pa mislim se ja da je drzava pravila pogodbu sa svakim lopovom da vrati pare mi bi bili bogati,no ovako...

Uzas

pre 13 godina

Vazno je da sudije i tuzioci ne budu previse okupirani!
Neka ona svakome udeli lovu i sve ce biti oprosteno samohranoj majci. @#$%! jedna,
sta ste napravili od nas i nase zemlje! Pobegao bih iz ovog ludila, ali ne znam ni kako, ni gde. Ima li nam spasa?!

rastafarijanac

pre 13 godina

Propao posao sa Telekomom, pa sada gospoda moraju da namaknu pare za predizbornu kampanju na drugi način. Baš ste jadni! Znači da svaki zločin može da se otkupi.

POLNA DISKRIMINACIJA U NAJGOREM OBLIKU

pre 13 godina

i šta kažeš,olakšavajuće okolnosti zato što je žena u pitanju?

pa kako to mi hoćemo u Evropu a imamo zakone iz srednjeg veka?
znači,ženama sva muška prava plus olakšavajuće okolnosti za krivična dela.
pa lepo muškarci, ćutite i dalje i trpite.

Paparaco

pre 13 godina

Krades, a ako te uhvate samo vratis nazad i nikome nista? I kako ce to da sluzi kao primer drugima da se ne bave takvim stvarima?

veteran

pre 13 godina

i zasto vas onda ova vest kao cudi:"Odliv mozgova a država gleda i ćuti"....
Samohrana majka.....pa ona moze da kupi pola ove jadne i napacene Srbije....
Bezite ljudi sto pre iz ove "pravne drzave"....

Gde to ima?

pre 13 godina

Ha!
Znaci od sad samo sirotinja ide u zatvor!
Bogati mogu da nastave da rade sta hoce!
A ako bogati ubiju nekog?
Ni onda nece u zatvor?
Posto ljudski zivot, da vidim da li imam para da ubijem koga mrzim a da ne idem u zatvor?

Alex

pre 13 godina

Iz ovog teksta se može zaključiti da se privredni kriminal i finansijske malverzacije itekako isplate, jer onaj ko se nakrao, uvek može da "odvoji deo" bogatstva u zamenu za smanjenje zatvorske kazne, pa i ukidanje iste. Odlična poruka!
Druga poruka je još bolja - ako se neko u našem reformisanom sudstvu "bavi slučajem" godinama, postaje opterećen, pa ga treba što pre rasteretiti, i prosto ukinuti "naporno suđenje"?!
Da li sam dobro shvatio?

sokrat

pre 13 godina

Moram priznati da mi ovo nije najjasnije. Naime, ako neko počini krivično delo radi sticanja velike materijalne dobiti i onda ta sredstva decenijama korist i na kraju ih vrati, to predstavlja olakšavajuću okolnost. Isto tako, činjenica da je u međuvremenu postala samohrana majka dvoje maloletne dece sama po sebi ne može biti olakšavajuća okolnost jer bi ta činjenica, sama po sebi, mogla predstavljati i otežavajuću okolnost jer je u vreme izvršenja krivičnog dela takođe bila majka dvoje maloletne dece. Po takvoj logici, da je u međuvremenu postala samohrana majka još dvoje, troje, maloletne dece to bi bila naročito olakšavajuća okolnost. I na kraju, ovde se ne radi o sudskom sporu već o krivičnom delu.

sasa jokic

pre 13 godina

Dakle stvarno ne mogu da verujem, znaci u ovoj drzavi neko moze da se iskupljuje za krivicna dela, a neko ne?! Cime je ova zena zasluzila ovakav tretman?! Time sto je celi zivot provela sa kriminalcima?

pravda je slepa

pre 13 godina

Nije ona ukrala manje od milion i po dinara već stotine miliona dinara!

Nije imala ilegalno u posedu 1 već 11 pištolja!

Prema tome, maksimalne zatvorske kazne!

15+8=23 godine

Manje od toga je sprdnja sa zakonom i uvreda za građane.

Ako o deci nema ko da brine neka idu u hraniteljske porodice ili u dom.

Tako bi sud u Srbiji presudo nekome kome ministar policije i potpredsednik vlade nije kućni prijatelj.

matori

pre 13 godina

Stvarno ne razumem. Kakva nagodba ? Pa zar se protivzakonito stečen novac ne oduzima ? Ili "objašnjenje" da sudije imaju više vremena za druge procese ? Katastrofa ! I to je reformisano sudstvo ? Izgleda da za "nacionalnu heroinu" zakon ne važi. Kakav narod, takva i "heroina", takvo i sudstvo i sve ostalo. Verovatno je opet neka medjunarodna zavera, uvek je nama neko drugi kriv, a naročito nam je krivo ogledalo.

homemaster

pre 13 godina

fora je da maznes prvi milion da ih obrnes a posle ces da vratis malo i onoma koji su ti pomogli, to je pravda.ko god moze nek bezi odavde.

pcmaniac

pre 13 godina

znači onaj ko je bogat ne ide u zatvor..

na taj način se u ovoj državi isplati krasti.. u slučaju da te navataju, vratiš novac (ili samo deo) i nikom ništa..

pcmaniac

pre 13 godina

znači onaj ko je bogat ne ide u zatvor..

na taj način se u ovoj državi isplati krasti.. u slučaju da te navataju, vratiš novac (ili samo deo) i nikom ništa..

pravda je slepa

pre 13 godina

Nije ona ukrala manje od milion i po dinara već stotine miliona dinara!

Nije imala ilegalno u posedu 1 već 11 pištolja!

Prema tome, maksimalne zatvorske kazne!

15+8=23 godine

Manje od toga je sprdnja sa zakonom i uvreda za građane.

Ako o deci nema ko da brine neka idu u hraniteljske porodice ili u dom.

Tako bi sud u Srbiji presudo nekome kome ministar policije i potpredsednik vlade nije kućni prijatelj.

veteran

pre 13 godina

i zasto vas onda ova vest kao cudi:"Odliv mozgova a država gleda i ćuti"....
Samohrana majka.....pa ona moze da kupi pola ove jadne i napacene Srbije....
Bezite ljudi sto pre iz ove "pravne drzave"....

Gde to ima?

pre 13 godina

Ha!
Znaci od sad samo sirotinja ide u zatvor!
Bogati mogu da nastave da rade sta hoce!
A ako bogati ubiju nekog?
Ni onda nece u zatvor?
Posto ljudski zivot, da vidim da li imam para da ubijem koga mrzim a da ne idem u zatvor?

sasa jokic

pre 13 godina

Dakle stvarno ne mogu da verujem, znaci u ovoj drzavi neko moze da se iskupljuje za krivicna dela, a neko ne?! Cime je ova zena zasluzila ovakav tretman?! Time sto je celi zivot provela sa kriminalcima?

matori

pre 13 godina

Stvarno ne razumem. Kakva nagodba ? Pa zar se protivzakonito stečen novac ne oduzima ? Ili "objašnjenje" da sudije imaju više vremena za druge procese ? Katastrofa ! I to je reformisano sudstvo ? Izgleda da za "nacionalnu heroinu" zakon ne važi. Kakav narod, takva i "heroina", takvo i sudstvo i sve ostalo. Verovatno je opet neka medjunarodna zavera, uvek je nama neko drugi kriv, a naročito nam je krivo ogledalo.

Zvezdan

pre 13 godina

Ova "gospođa" je direktno optužena da je imala saznanja da se priprema ubistvo premijera Đinđića!Optužbu je izneo Dejan Milenković Bagzi!Zašto je izopštena iz ove delikatne stvari?!

Alex

pre 13 godina

Iz ovog teksta se može zaključiti da se privredni kriminal i finansijske malverzacije itekako isplate, jer onaj ko se nakrao, uvek može da "odvoji deo" bogatstva u zamenu za smanjenje zatvorske kazne, pa i ukidanje iste. Odlična poruka!
Druga poruka je još bolja - ako se neko u našem reformisanom sudstvu "bavi slučajem" godinama, postaje opterećen, pa ga treba što pre rasteretiti, i prosto ukinuti "naporno suđenje"?!
Da li sam dobro shvatio?

neko iz mase

pre 13 godina

Kako je to super. Pokrades milione, zivis od tih para i obrces dalje a onda kad te navataju (i ako te navataju) vratis ono sto si pokrao i nastavis da zivotaris kao ugledni clan drustva.

Gde se prijavljuje i ja bi tako

da si krala krala si

pre 13 godina

Pa valjda bi trebalo da ne moze da vraca nesto sto joj je oduzeto!
Treba da joj se uzme to sto je ukrala, i kazna koja joj sleduje zakonom a ne manja zato sto ce da vrati nesto sto bi joj svakako bilo oduzeto!!!!

homemaster

pre 13 godina

fora je da maznes prvi milion da ih obrnes a posle ces da vratis malo i onoma koji su ti pomogli, to je pravda.ko god moze nek bezi odavde.

majko mila

pre 13 godina

Majko mila,dokle će više ova država da nam se smeje u lice...Pa ovo se u srednjem veku zvalo indulgencija,odnosno otkup greha novcem...Ma šta se i ja čudim,Srbija je ionako na srednjevekovnom nivou razvoja...

pajce61

pre 13 godina

Da je neko od nas običnih smrtnika u pitanju, dobio bi maximalnu kaznu zatvora, bila bi mu oduzeta sva nezakonito stečena imovina i još bi morao da vrati SVE pare, sa kamatom, naravno. Baš me interesuje da li će isti princip biti primenjen na one koji su izveli "pljačku veka": ako vrate novac i nadoknade štetu, da li će dobiti blažu kaznu?
Ovo je, zaista, prvoaprilska šala!(Što, na žalost, nije)
Izgleda da smo samo pred Bogom jednaki.

Nele

pre 13 godina

Ako se takva nagodba desi poruka ce biti jasna: Kradite ljudi, vi koji imate maloletnu decu, slobodno, ako vas uhvate vraticete deo para i nagodicete se da odsluzite kaznu u kucnom pritvoru. Da li se neko jos seca jadnog coveka koji je namanuo na bahatog Velju Ilica. Taj covek je u roku od nekoliko dana poslat u zatvor na dve godine a zena koja se tereti za sve ovo ide na nagodbu i planira da kaznu odsluzi u kucnom pritvoru. Srpsko sudstvo, ne daj se obrukati jos jednom. A politicari koji su cupkali uz Cecine pesme neka se primire i ne urgiraju za nju jer i to ce se cuti kad tad. Da sam ja pokrao samo deo kolicine novca koji se ovde pominje i da sam imao dva neprijavljena pistolja vec bih odavno camio u zatvoru.

Cvetak Zanovetak

pre 13 godina

Ako jedna pevacica moze ovu nazovi drzavu da vuce za nos, onda smo stvarno jadni i kao drustvo i kao narod.
Sta li nam tek rade ovi tajkuni a da toga nismo ni svesni a ni obavesteni?!

EU Citizen

pre 13 godina

A mogu li ja tako da probam da ukradem nekoliko miliona maraka ili evra, pa, ako me uhvate, da kažem, jao nisam hteo, vratiću vam pare, ja sam zvezda i piškio sam u špilhoznice zajedno s ministrom unutrašnjih poslova, a ako treba, ugradiću i par silikonskih lubenica, samo da ne idem u fioku? Kakva je ovo smejurija od države i privilegije za one koji bi prvi trebalo da istrunu u zatvoru? Zašto se Šariću ili Džajiću oduzima imovina i pre nego što su pravosnažno osuđeni, a ovoj ženi umešana u jednako ozbiljne kriminalne radnje koja se po svoj prilici nakrala toliko koliko običan srpski smrtnik ne može da zaradi za sto života unapred gleda kroz prste? Zakon koji nije isti za sve je lakrdija, a političari i ministri koji manipulišu pravosuđem i od zakona prave lakrdiju zaslužuju da se nađu iza rešetaka čak i više od gospođe Ražnatović i njenog pokojnog supruga.

velja

pre 13 godina

"Slučaj dobijamo 100%, al ćemo ipak da ga izgubimo"
"Možemo da je osudimo na 20 godina i zaplenimo svu imovinu, ali je bolje da je pustimo i uzmemo kovanice"
"Našli smo 11 pištolja, bazuku, tenk, atomsku bombu - nije znala šta ima ispod kreveta"
"večerala je sa narkodilerima, plaćenim ubicama i atentatorima ali nikada nisu pričali o poslu"
"Sve je to pošteno zarađeno sa 10 prstiju i dva kalašnjikova"
"sedeli su zajedno u školskoj klupi, dala mu je da prepisuje"

car

pre 13 godina

ako ovo prodje, ma ne znam, sad bi rekao nesto gadno, al tesko je naci takve gadne reci u nasem jeziku, ma u bilo kom jeziku...sramota, ona je za dozivotnu robiju i to kazem samo jer sam protiv smrtne kazne...ako joj srbija zaista oprosti,pa ondas mo zaista vrhunac toleracije ka nasilju,...a ma sta se ja uopste potresam, ja sam u Kanadi, zemlji pravde i zakona,al ipak, cinjenica da jeda ceca zivi dobro u srbiji, a da je jedan doktor pobegao iz nje, govori sve. Mozda smo mi intelktualci bili previse slabi, a mozda previse civilizovani da se obracunamo sa njima onako kako zaluzuju.svemu dodje kraj, pa nadam se ovom zlu...a po najvise mi smeta sto sbe naziva srbijom.

Paparaco

pre 13 godina

Krades, a ako te uhvate samo vratis nazad i nikome nista? I kako ce to da sluzi kao primer drugima da se ne bave takvim stvarima?

pravnik

pre 13 godina

Nažalost naše tužilaštvo na čelu sa VD Radovanovićem i njegovim podguznim muvama je NULA. Arkanova udovica nema nikakve dokaze o legalnosti stečene imovine i zato joj se sve MORA oduzeti. Sve je stečeno pljačkom i otimačinom. A onda je primereno i strogo kazniti.
Znate li vi koliko je majki i supruga proplakalo i propatilo zbag Arkanovih zločina?
E moji tužioci ovako postajete saučesnici tih zločina.

sokrat

pre 13 godina

Moram priznati da mi ovo nije najjasnije. Naime, ako neko počini krivično delo radi sticanja velike materijalne dobiti i onda ta sredstva decenijama korist i na kraju ih vrati, to predstavlja olakšavajuću okolnost. Isto tako, činjenica da je u međuvremenu postala samohrana majka dvoje maloletne dece sama po sebi ne može biti olakšavajuća okolnost jer bi ta činjenica, sama po sebi, mogla predstavljati i otežavajuću okolnost jer je u vreme izvršenja krivičnog dela takođe bila majka dvoje maloletne dece. Po takvoj logici, da je u međuvremenu postala samohrana majka još dvoje, troje, maloletne dece to bi bila naročito olakšavajuća okolnost. I na kraju, ovde se ne radi o sudskom sporu već o krivičnom delu.

bora03

pre 13 godina

Je li ovo tekst iz suda ili pijace? Ili neki porodicni skup? Super je kad drzava misli na decu, kad vec nije majka, dok je krsila zakone i stetila drzavu, tj. narod. Sledece je trazenje nacina za "simbolicnu" svoticu. Fuj.

DB vas posmatra !

pre 13 godina

Kada se poznati ubica Veselin Vukotic, slobodno seta Novim Sadom, blagosloven od politickih partija koje su sada na vlasti, sta cemo mi sa "jadnom" Cecom. Do juce sam bio za to da dobije maksimalu. Danas mi ona naspram ove bande izgleda kao svetica. A o Beku i Miskovicu i onima koji su ih stvorili da ne pricamo.

tancredo

pre 13 godina

Pozdrav za Šapera, Krstića, Đilasa i neumorne pregaoce iz McCanna, Nova Y&R i Ovation Advertisinga.
Hvala Vam na trudu, jako mi se dopada ovo što radite, mada moram da naglasim da posustajete sa Natašom i Dačom, a ja sam baš voleo tu priču. Takođe, polako bledi i priča o rastanku Željka i Jovane, a toliko ste se trudili da njome izgurate i ono malo vesti o katastrofi ove države koju vodi Vaš drugar iz veselih sedamdesetih i osamdesetih...
Nekako mi je bilo lakše sa Slobinim sirovinama, nisam imao osećaj da su mislili da smo totalni retardi, samo im se činilo da im se sve može jer su jači. Ovi uštirkani STVARNO misle da mogu da mogu da j..ckaju u mozak celu jednu naciju.
Dakle, pozdrav za Vas sve, i pazite kud idete, narod se ućutao...

analiticar

pre 13 godina

Ovako nešto samo potstiče rast kriminala i to onog najkurpnijeg. Ko dovoljno pokrade, moći će tim parama da otkupi slobodu. Uvek će mu ostati dovoljno za lagodan život. Naravoučenije. Ljudi kradite što više. Što više pokradete tim ste sigurniji. Imate para da platite da ne idete u zatvor i uvek će vam ostati dovoljno za vas i najbližu rodbinu. Zaključak: KRUPAN KRIMINAL SE U SRBIJI ISPLATI.
Da je Srbija pravna država, novac stečen kriminalom bi bio oduzet a kriminalac odležao zasluženu kaznu. Ovako Srbija je ELDORADO za lopove.

Aleksandar

pre 13 godina

Prosvetlite me, jel Srbija jedina CRNA RUPA u kosmosu gde se najvecim kriminalcima smanjuju kazne? Ne bi me cudilo da i Legija posle dobrog vladanja vec sutra izadje iz zatvora, bez vracanja miliona.

Dejana

pre 13 godina

Pogledajte snimak njenog dolaska na sud. Vec je tad znala sve, cak i vise, da na kraju nece biti ni novcane kazne. A ja mislila da u borbu protiv korupcije ulazi sve: i zatvorska kazna i oduzimanje imovine. Moj problem sto godinama cekam "drzavu".

Razocarani

pre 13 godina

Taj ko nudi nagodbu i po cijem nalogu to radi,odgovarace kad se uspostavi pravna drzava,nazavisno pravosudje i raskid veza politicara sa kriminalnim strukturama i tajkunima.Posto idemo u EU. taj dan je vrlo blizu.Narod u komentarima koje citam i cujem je zgrozen reformisanim sudstvom i tuzilastvom ili ja gresim?Ovo je samo jos jedan dokaz selektivne pravde.Prvo sluzaj Kovacevic i Amerika,sada Svetlana i milioni.Sto je podnela zahtev za crnogorsko drzavljanstvo?Znaci ona je jaca od drzave?

rastafarijanac

pre 13 godina

Propao posao sa Telekomom, pa sada gospoda moraju da namaknu pare za predizbornu kampanju na drugi način. Baš ste jadni! Znači da svaki zločin može da se otkupi.

zoca

pre 13 godina

Poenta ovog teksta je da drzava nema nameru da istrazuje kriminal i kaznjava kriminalce vec da prosto popunjava svoje budzetske deficite oduzimanjem imovine sumnjivim licima (slucaj saric) ili reketiranjem (slucaj pevaljka). I tako se vrtimo u zacaranom krugu bez ikakve zelje da ovo drustvo izlecimo i postavimo na neke zdrave osnove.

BRAVO ZA BORISA TADICA KOJI NIJE DOZVOLIO DA SE VRATE DEVEDESETE!

Dragan

pre 13 godina

Necu da verujem u ovo. Zelim misliti da su to novinarske "patke". Zakon postoji, mi ih placamo da postupaju po njemu. Hajde da vidimo...

Uzas

pre 13 godina

Vazno je da sudije i tuzioci ne budu previse okupirani!
Neka ona svakome udeli lovu i sve ce biti oprosteno samohranoj majci. @#$%! jedna,
sta ste napravili od nas i nase zemlje! Pobegao bih iz ovog ludila, ali ne znam ni kako, ni gde. Ima li nam spasa?!

čačanin

pre 13 godina

E sada , dali je mogao i onaj nesretnik koji Ilić Mr Velimiru lupi šamar da se nagodi i da umesto dve godine zatvora dobije šest meseci a da mu magistar vrati šamar?
E onda bih vas razumeo.

jelica

pre 13 godina

Taman ste nam objasnili kako niko nije iznad zakona. Kad ono, brze bolje, zasto da se neki kriminalci kaznjavaju, bolje da oni prolaze nekaznjeno, jer tako "ostavljaju vreme tuziocima i sudijama da se bave drugim slucajevima". E stvarno svasta od ove zemlje i od ove sprdnje od pravosudja u njoj.

Ditrich

pre 13 godina

Pripomoce malo Palma, malo Dacic, malo Voja, malo Velja, i dug ce biti vracen.
OD PARA PORESKIH OBVEZNIKA.
Kao u ostalom i sve druge brljotine koje se prave.

m

pre 13 godina

Jaoj koliko dugo cemo jos biti masa podlozna demagogiji i glupostima, koja reaguje svim drugim organima osim mozga. Prvo, ovaj najpreporuceniji (pravda je slepa) treba da zna da se kazne ne sabiraju, nego se za vise dela izrice jedinstvena kazna, koja je uvek manja od sabrane. Drugo, iako svi mi zudimo da neko slavan i poznat ropadne, a posebno zena koja je simbol one Srbije koju jos uvek ispastamo i u kojoj je najveci mafijas bio ugledni gradjanin, a seljancica najveca diva, bas zato sto je pravda slepa to ne treba ni da joj steti (a ni da joj koristi). Dakle, majka dvoje maloletne dece koja nema muza po pravilu dobija manju kaznu, jer se radi o okolnosti koja se mora uzeti u obzir. Trece, priroda njenog dela je finansijska, ono s oruzjem bi bio (na zalost) problem kod bar 33% gradjana Srbije (ja ne smem da priznam da nemam pistolj u kuci jer bar pola mojih poznanika bi smatralo da 'nisam covek'), koji doduse mozda nemaju bas 11 ali imaju poneki neprijavljen pistolj ili automat, tako da to moze da se kazni ali bez preterivanja, ona ipak nije pucala iz tih pistolja niti ih nosila sa sobom van kuce. To znaci da je OK i da sankcija bude finansijska - desetostruki iznos neobracunatog poreza koji je trebalo platiti, i razume se izvesna zatvorska kazna, recimo 6 meseci, cisto za primer, jer se radi o poreskoj utaji. Naposletku, nemojte da previdjate ono sto je naglaseno - ako se postigne sporazum, tuzioci, kojih ima ogranicen broj, mogu da rade na drugim slucajevima i stede se njihovi sati i sati rada na Cecinom predmetu. Zato je nagodba (plea bargain) uvedena u SAD, i zato smo je i mi preuzeli. Sasvim je racionalno dogovoriti se kad je izvesno da sud ne bi mnogo drukcije presudio posle godina pretresa i zalbi, to stedi i tuzilastvu i optuzenoj. Naravno, optuzena mora da prihvati nagodbu, dakle nesto malo joj se moze popustiti. Javna reakcija koju ispoljava citalastvo sajta B92 jeste ljudska i utoliko je razumem, ali nije racionalna vec ide za ponasanjem koje je od nase zemlje i napravilo ovo protiv cega se komentatori bune, i utoliko mi se smucilo. A ako se digne odijum, koji dize i B92, nece biti dogovora, nekoliko godina ce se vuci sudjenje, komentatori koji nisu upoznati s postupkom ce se cuditi kakva smo mi to drzava i misliti da je neko nekog podmitio i da je sve to zbog poznanstava optuzene s mocnicima (iako to toliko traje i kad nemas poznanstva, jednostavno takav je krivicni postupak), a ishod ce biti pravnosnazna presuda koja ce se za manje od 10% razlikovati od predlozene nagodbe, pa ce to opet izazvati dalje nezadovoljstvo gradjana i tako u krug - mi stalno nezadovoljni i nikako da nam bude bolje. E da bi nam bilo bolje budimo malo racionalni, ne pretimo za svaki slucaj izborima i neglasanjem ako sud ili tuzilastvo nesto odluce na nacin koji nam se tog dana ne dopada, i cuvajmo svoje pretnje za one slucajeve u kojima s one stvarno opravdane. Em cemo biti zadovoljniji, em ce se nasih pretnji tada stvarno i plasiti. Toliko.

miki

pre 13 godina

Zapanjujuce je na koje sve nacine vlast pokusava da dodje do novca.Znaci ubijem i opljackam coveka, zatim novac odnesem sudiji i on mi oprosti ubistvo.Pitam se koliko li je samo kapitala stekao njen muz ubijajuci i pljackajuci neduzne za vreme rata, a sada ceca uziva u nasledstvu i nikoga to ne interesuje.Secate li se onog lancica koga je imala oko vrata kada se javila u emisiju zena sa cijeg je vrata cecin muz arkan skinuo, i rekla da fali jedan kamencic, a zatim je kamerman odmah kamerom zumirao isti i jasno se videlo da je sirota zena u pravu? U svakoj normalnoj drzavi bi ceca provela zivot u zatvoru a sva imovina bi joj bila oduzeta. Na zalost u srbiji ce dati vlastima neki dinar, a ostalo zadrzati za sebe i nikom nista.

Sale

pre 13 godina

...Srbija... Ako platis, malo cemo da te kaznimo, ako ne platis mozemo mi i mnogo da te kaznimo .... Nema smisla da nam oduzimas vreme, idu godisnji odmori ..... ZBUDZ ZEMLJA (sto bi rekao moj komsija) ...

filmar

pre 13 godina

Pamtim rijeci jednog svog daljeg rodjaka iz Hrvatske, koji je rekao: "Kad krades, kradi milione, nemoj slucajno da obijes kiosk i uzmes cigare i cokoladicu- em ces odrapiti jedno godinu-dvije,em ti nece nista ostati. Ovako das pola na najbolje advokate i podmicivanje, pola ti ostane, odrapis godinu ili sest mjeseci uz dobro ponasanje i svi u plusu"! To otprilike objasnjava ovu vijest i daje putokaz svima onim koji u buducnosti zele da se bave kriminalnim aktima-pljackaj na veliko. S tim da ja uopste ne preiudiciram rjesenje ove "dugogodisnje zavrzlame i sapunice" vezane za Cecu- niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno!

srb

pre 13 godina

Znaci moze 3godine(2+1),a moze biti i 23godine(15+8),da se nagodimo kaze tuzioc.Pa mislim se ja da je drzava pravila pogodbu sa svakim lopovom da vrati pare mi bi bili bogati,no ovako...

goca boca

pre 13 godina

dakle, nije ovoj drzavi do prava, pravde i morala, nego samo do love...money, money, to je ono sto im treba da mogu i dalje da vladaju i kradu!uzas...

Mirjana

pre 13 godina

Sada se pitamo da li će skraćenjem njenog postupka tužilaštvo da se "baci" na istrage kada je ko od nas građana pre 10 god. prelazio na crveno i bacao opuške po trotoarima da počnu da "otimaju" jer nemaju druga rešenja da država dođe do para

Zoran Naivni

pre 13 godina

Pa ljudi to nije ona radila vec njen pokojni muz koji ju je ustvari terao da krade i svi ti pistolji su njegovi,ona i nezna kako se puca iz njih ona je samo jedna majka koja samo zna da peva....

Mira

pre 13 godina

Nagodba?! Da vrati pare, a da ne ide u zatvor?! Pa na pijaci moze da se pregovara mozda na ovaj nacin, u zakonu mi se cini da nema ovakvih klauzula. Ili ima? A da se dopise neki zakon za nju? PA KAKO VAS NIJE BAR MALO SRAMOTA? Ona je vec trebala da bude uhapsena, pa da joj se sudi iz pritvora! Ako ova burleska koju pravite oko nje prodje glatko ( a hoce), mi nismo odmakli od postavke "kadija te tuzi-kadija ti (ne) sudi". Bar nemojte da nas trjete vise sa ovakvim vestima, zamolite je da pobegne, a da pre toga svu lovu prebaci na nedodirljive racune, rasproda imovinu i daleko joj lepa kuca. I njoj i vama, koji nam servirate ovakve vesti. I ne zaboravite da joj platite kartu, posto cete nam plasirati vest kako je osiromasila, vracajuci oteto ! Poruka za omladinu "Pali, iako nisi zavrsio Megatrend...pali bilo gde, ali pre toga pametno i dobro pokradi"...Tuzna je ovo zemlja, bas tuzna, u slobodnom padu, samo sto se dno ni ne nazire!

baba JULka

pre 13 godina

Vratite mene, malog i Karice nazad iz Moskvve... platicemo slobodu "friskim" novcem.

Kao i masa vas, i ja sam misljenja da je ovo prvoaprilska sala!

nikako da raskrstimo sa 90'

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto bi nesto priznala i zasto bi se nagodila ako je nevina, kao sto nam neki ovde pricaju?
Ako je stvarno nevina kao sto se tvrdi, neka ide na sud i nema cega da se plasi.
Nemam pojma sta ce od svega na kraju ispasti, al ako se prihvati nagodba to ce samo znaciti da smo bili u pravu mi koji smo tvrdili da je ova zena nesto ukrala, a ovi koji su nas optuzivali da mi vodimo nekakvu hajku protiv "ikone nacionalisticke Srbije" su podrzavali lopovluk.

darko

pre 13 godina

a kome vraca pare? FK Obiicu,fudbalerima koji su prodavani,klubu koji ih je kupio ili menadzerima?
Ako vraca Obilicu ja sam za nagodbu sa doticnom i radujem se tome jer ce ponovo oziveti taj nekad popularan klub Beogradske zone(pa da opet gledamo lepe jutarnje utakmice SINndje,Beograda,Obilica,Zarkova itd)
Jedino sam protiv ako drzava(vlada)hoce taj novac za sebe....oni niti su trenirali niti su bilo sta uradili za te fudbalere....to bi bila klasicna otimacina.

mlekadzija

pre 13 godina

Ukoliko se ostvari ovo predvidjanje to ce biti nesumnjivi dokaz da je u ovoj zemlji pravosudni sistem potpuno propao.
Kakva reforma kakvi bakraci i lonci....Tuzno.
Indulgencije su doduse jos u srednjem veku smisljene ali su i danas aktuelne!

POLNA DISKRIMINACIJA U NAJGOREM OBLIKU

pre 13 godina

i šta kažeš,olakšavajuće okolnosti zato što je žena u pitanju?

pa kako to mi hoćemo u Evropu a imamo zakone iz srednjeg veka?
znači,ženama sva muška prava plus olakšavajuće okolnosti za krivična dela.
pa lepo muškarci, ćutite i dalje i trpite.

Bojan

pre 13 godina

Ako se ovo sto se najavljuje u vezi Cece desi, nadam se da ce narod na sledecim izborima kazniti ovu vlast. Samo molim medije posto su u prilici, da rade svoj posao, da pomno prate ko ce sve od politicara da zalegne za Cecu i da nas o tome izveste.

CACANKA

pre 13 godina

Da ako Ceca spasi Srbiju od bankrotstva! Ponovo zabava za milione, dok profesionalni lopovi i novokomponovani i "politicki odobni" kapitalisti, slobodno setaju kao "ugledni" gradjani ove zemlje. Ali, jedno je apsolutna istina: pred Bogom smo svi jednaki i niko nista nece poneti sa sobom, to je bar svima jasno. Istinita je i ona narodna "sto steknes posteno, pola ti odnese djavo, a sto steknes neposteno, odnese sve." Nema brige, koliko je prljava energija s kojom nesto radis, toliko prljavstine ce se svakom i vratiti kad tad. Pa, ljudi, vredjate nasu inteligenciju!!!

Milos

pre 13 godina

Sustina je u tome da ako imas novca, ne mozes da budes osudjen ni ako ubijes nekog a ako nemas para mogu da te optuze i osude i zadrze u pritvoru bez ikakvih dokaza.

To Vam je sustina kapitalizma i demokratije po uzoru na USA ka kojoj idemo.

mućaćos

pre 13 godina

Pa da, i Španski konkvistadori su crkvi predavali pune sanduke opljačkanog zlata i time otkupljivali grehe ( stotine hiljada masakriranih stanovnika Južne Amerike).Naravno ,umesto napred, Srbija ubrzano ide ka srednjem veku. Zar razbojnik Arkan nije opljkačkao stanovništvo u svom "ratnom" pohodu? Ovakvima se imovina oduzima a oni idu na robiju -dugogodišnju.

BranslavNS

pre 13 godina

Ceca doživotna,treba je kazniti ako je kriva.Ne treba da se uzima olakšavajuća okolnost što je poznata zvezda.Jeste,ima lepe pesme,ali ako je kriva....robija.

Voda u usima

pre 13 godina

Ovo je dokaz da nismo ruska gubernija nego 5x drzava SAD. Onaj ko je ovo predlozio mnogo je gledao americke krimi serije.
A mogao bi malo da pogleda i u zakon.

prnjo

pre 13 godina

ali da trazi drzavljanstvo Crne Gore je najaca vest,a ondahttp://www.vijesti.me/vijesti/ne-stize-ceca-nego-je-1-april-clanak-13478
aprilililililili-li

Arhimed

pre 13 godina

Pa ako bi |"Ceca 4 pistolja", vratila pare sa kamatama + platila neki penal sto je uopste utajila + drustveno korisni rad (konertiranje po zatvorima, humanitarno itd na neki rok od 2 godine), odrekla se jedavno svojih 11 pistolja - imalo bi smisla... Ali to nija TA Ceca i ovo nije TA Srbija...

Raul

pre 13 godina

Evo i spanska Marca pise o Cecinim mahinacijama:

http://www.marca.com/blogs/fuera-de-juego/2011/03/30/el-ultimo-escandalo-de-la-exuberante.html

Realni

pre 13 godina

Novac se svakako moze vratiti dokazivanjem i primjenom zakona o oduzimanju imovine stecenom kriminalom.

S druge strane, nagodba ima smisla - Ceca je dobrim dijelom proizvod istih 'ovih i onih' napaljenih gradjana/biraca iz 90-tih koji bi sada uveli neku super-demokratiju ili javni linc.

Oduzeti 50% imovine u novcu ili nekretninama, 2 godine zatvora (rani izlazak uz dobro vladanje i drustveno-koristan rad) i to je to. Bez obzira sto su i tada zakoni sankcionisali kradju - olaksavajuca okolnost ipak mora biti tadasnje opste stanje u drustvu, gotovo bezvlasce. U vrijeme 90-tih 80% populacije se na neki nacin bavilo 'kriminalom'...sverc, preprodaja, neplacanje poreza itd itd..

sonjal

pre 13 godina

Predlazem Sudstvu drugi vid trampe, mozda pametniji, da Ceca dozivotno placa dug i bude u kucnom pritvoru , a Tezgom i nastupima do god moze intezivno vraca , a da zivi u malom stanu sa decom uz sKromnost, a kuca u kojoj sada zivi bude zalozena za dug.

m

pre 13 godina

Jaoj koliko dugo cemo jos biti masa podlozna demagogiji i glupostima, koja reaguje svim drugim organima osim mozga. Prvo, ovaj najpreporuceniji (pravda je slepa) treba da zna da se kazne ne sabiraju, nego se za vise dela izrice jedinstvena kazna, koja je uvek manja od sabrane. Drugo, iako svi mi zudimo da neko slavan i poznat ropadne, a posebno zena koja je simbol one Srbije koju jos uvek ispastamo i u kojoj je najveci mafijas bio ugledni gradjanin, a seljancica najveca diva, bas zato sto je pravda slepa to ne treba ni da joj steti (a ni da joj koristi). Dakle, majka dvoje maloletne dece koja nema muza po pravilu dobija manju kaznu, jer se radi o okolnosti koja se mora uzeti u obzir. Trece, priroda njenog dela je finansijska, ono s oruzjem bi bio (na zalost) problem kod bar 33% gradjana Srbije (ja ne smem da priznam da nemam pistolj u kuci jer bar pola mojih poznanika bi smatralo da 'nisam covek'), koji doduse mozda nemaju bas 11 ali imaju poneki neprijavljen pistolj ili automat, tako da to moze da se kazni ali bez preterivanja, ona ipak nije pucala iz tih pistolja niti ih nosila sa sobom van kuce. To znaci da je OK i da sankcija bude finansijska - desetostruki iznos neobracunatog poreza koji je trebalo platiti, i razume se izvesna zatvorska kazna, recimo 6 meseci, cisto za primer, jer se radi o poreskoj utaji. Naposletku, nemojte da previdjate ono sto je naglaseno - ako se postigne sporazum, tuzioci, kojih ima ogranicen broj, mogu da rade na drugim slucajevima i stede se njihovi sati i sati rada na Cecinom predmetu. Zato je nagodba (plea bargain) uvedena u SAD, i zato smo je i mi preuzeli. Sasvim je racionalno dogovoriti se kad je izvesno da sud ne bi mnogo drukcije presudio posle godina pretresa i zalbi, to stedi i tuzilastvu i optuzenoj. Naravno, optuzena mora da prihvati nagodbu, dakle nesto malo joj se moze popustiti. Javna reakcija koju ispoljava citalastvo sajta B92 jeste ljudska i utoliko je razumem, ali nije racionalna vec ide za ponasanjem koje je od nase zemlje i napravilo ovo protiv cega se komentatori bune, i utoliko mi se smucilo. A ako se digne odijum, koji dize i B92, nece biti dogovora, nekoliko godina ce se vuci sudjenje, komentatori koji nisu upoznati s postupkom ce se cuditi kakva smo mi to drzava i misliti da je neko nekog podmitio i da je sve to zbog poznanstava optuzene s mocnicima (iako to toliko traje i kad nemas poznanstva, jednostavno takav je krivicni postupak), a ishod ce biti pravnosnazna presuda koja ce se za manje od 10% razlikovati od predlozene nagodbe, pa ce to opet izazvati dalje nezadovoljstvo gradjana i tako u krug - mi stalno nezadovoljni i nikako da nam bude bolje. E da bi nam bilo bolje budimo malo racionalni, ne pretimo za svaki slucaj izborima i neglasanjem ako sud ili tuzilastvo nesto odluce na nacin koji nam se tog dana ne dopada, i cuvajmo svoje pretnje za one slucajeve u kojima s one stvarno opravdane. Em cemo biti zadovoljniji, em ce se nasih pretnji tada stvarno i plasiti. Toliko.

pravda je slepa

pre 13 godina

Nije ona ukrala manje od milion i po dinara već stotine miliona dinara!

Nije imala ilegalno u posedu 1 već 11 pištolja!

Prema tome, maksimalne zatvorske kazne!

15+8=23 godine

Manje od toga je sprdnja sa zakonom i uvreda za građane.

Ako o deci nema ko da brine neka idu u hraniteljske porodice ili u dom.

Tako bi sud u Srbiji presudo nekome kome ministar policije i potpredsednik vlade nije kućni prijatelj.

pcmaniac

pre 13 godina

znači onaj ko je bogat ne ide u zatvor..

na taj način se u ovoj državi isplati krasti.. u slučaju da te navataju, vratiš novac (ili samo deo) i nikom ništa..

Zoran Naivni

pre 13 godina

Pa ljudi to nije ona radila vec njen pokojni muz koji ju je ustvari terao da krade i svi ti pistolji su njegovi,ona i nezna kako se puca iz njih ona je samo jedna majka koja samo zna da peva....

Realni

pre 13 godina

Novac se svakako moze vratiti dokazivanjem i primjenom zakona o oduzimanju imovine stecenom kriminalom.

S druge strane, nagodba ima smisla - Ceca je dobrim dijelom proizvod istih 'ovih i onih' napaljenih gradjana/biraca iz 90-tih koji bi sada uveli neku super-demokratiju ili javni linc.

Oduzeti 50% imovine u novcu ili nekretninama, 2 godine zatvora (rani izlazak uz dobro vladanje i drustveno-koristan rad) i to je to. Bez obzira sto su i tada zakoni sankcionisali kradju - olaksavajuca okolnost ipak mora biti tadasnje opste stanje u drustvu, gotovo bezvlasce. U vrijeme 90-tih 80% populacije se na neki nacin bavilo 'kriminalom'...sverc, preprodaja, neplacanje poreza itd itd..

Voda u usima

pre 13 godina

Ovo je dokaz da nismo ruska gubernija nego 5x drzava SAD. Onaj ko je ovo predlozio mnogo je gledao americke krimi serije.
A mogao bi malo da pogleda i u zakon.

car

pre 13 godina

ako ovo prodje, ma ne znam, sad bi rekao nesto gadno, al tesko je naci takve gadne reci u nasem jeziku, ma u bilo kom jeziku...sramota, ona je za dozivotnu robiju i to kazem samo jer sam protiv smrtne kazne...ako joj srbija zaista oprosti,pa ondas mo zaista vrhunac toleracije ka nasilju,...a ma sta se ja uopste potresam, ja sam u Kanadi, zemlji pravde i zakona,al ipak, cinjenica da jeda ceca zivi dobro u srbiji, a da je jedan doktor pobegao iz nje, govori sve. Mozda smo mi intelktualci bili previse slabi, a mozda previse civilizovani da se obracunamo sa njima onako kako zaluzuju.svemu dodje kraj, pa nadam se ovom zlu...a po najvise mi smeta sto sbe naziva srbijom.

Zvezdan

pre 13 godina

Ova "gospođa" je direktno optužena da je imala saznanja da se priprema ubistvo premijera Đinđića!Optužbu je izneo Dejan Milenković Bagzi!Zašto je izopštena iz ove delikatne stvari?!

Razocarani

pre 13 godina

Taj ko nudi nagodbu i po cijem nalogu to radi,odgovarace kad se uspostavi pravna drzava,nazavisno pravosudje i raskid veza politicara sa kriminalnim strukturama i tajkunima.Posto idemo u EU. taj dan je vrlo blizu.Narod u komentarima koje citam i cujem je zgrozen reformisanim sudstvom i tuzilastvom ili ja gresim?Ovo je samo jos jedan dokaz selektivne pravde.Prvo sluzaj Kovacevic i Amerika,sada Svetlana i milioni.Sto je podnela zahtev za crnogorsko drzavljanstvo?Znaci ona je jaca od drzave?

sasa jokic

pre 13 godina

Dakle stvarno ne mogu da verujem, znaci u ovoj drzavi neko moze da se iskupljuje za krivicna dela, a neko ne?! Cime je ova zena zasluzila ovakav tretman?! Time sto je celi zivot provela sa kriminalcima?

matori

pre 13 godina

Stvarno ne razumem. Kakva nagodba ? Pa zar se protivzakonito stečen novac ne oduzima ? Ili "objašnjenje" da sudije imaju više vremena za druge procese ? Katastrofa ! I to je reformisano sudstvo ? Izgleda da za "nacionalnu heroinu" zakon ne važi. Kakav narod, takva i "heroina", takvo i sudstvo i sve ostalo. Verovatno je opet neka medjunarodna zavera, uvek je nama neko drugi kriv, a naročito nam je krivo ogledalo.

Gde to ima?

pre 13 godina

Ha!
Znaci od sad samo sirotinja ide u zatvor!
Bogati mogu da nastave da rade sta hoce!
A ako bogati ubiju nekog?
Ni onda nece u zatvor?
Posto ljudski zivot, da vidim da li imam para da ubijem koga mrzim a da ne idem u zatvor?

veteran

pre 13 godina

i zasto vas onda ova vest kao cudi:"Odliv mozgova a država gleda i ćuti"....
Samohrana majka.....pa ona moze da kupi pola ove jadne i napacene Srbije....
Bezite ljudi sto pre iz ove "pravne drzave"....

homemaster

pre 13 godina

fora je da maznes prvi milion da ih obrnes a posle ces da vratis malo i onoma koji su ti pomogli, to je pravda.ko god moze nek bezi odavde.

Alex

pre 13 godina

Iz ovog teksta se može zaključiti da se privredni kriminal i finansijske malverzacije itekako isplate, jer onaj ko se nakrao, uvek može da "odvoji deo" bogatstva u zamenu za smanjenje zatvorske kazne, pa i ukidanje iste. Odlična poruka!
Druga poruka je još bolja - ako se neko u našem reformisanom sudstvu "bavi slučajem" godinama, postaje opterećen, pa ga treba što pre rasteretiti, i prosto ukinuti "naporno suđenje"?!
Da li sam dobro shvatio?

POLNA DISKRIMINACIJA U NAJGOREM OBLIKU

pre 13 godina

i šta kažeš,olakšavajuće okolnosti zato što je žena u pitanju?

pa kako to mi hoćemo u Evropu a imamo zakone iz srednjeg veka?
znači,ženama sva muška prava plus olakšavajuće okolnosti za krivična dela.
pa lepo muškarci, ćutite i dalje i trpite.

EU Citizen

pre 13 godina

A mogu li ja tako da probam da ukradem nekoliko miliona maraka ili evra, pa, ako me uhvate, da kažem, jao nisam hteo, vratiću vam pare, ja sam zvezda i piškio sam u špilhoznice zajedno s ministrom unutrašnjih poslova, a ako treba, ugradiću i par silikonskih lubenica, samo da ne idem u fioku? Kakva je ovo smejurija od države i privilegije za one koji bi prvi trebalo da istrunu u zatvoru? Zašto se Šariću ili Džajiću oduzima imovina i pre nego što su pravosnažno osuđeni, a ovoj ženi umešana u jednako ozbiljne kriminalne radnje koja se po svoj prilici nakrala toliko koliko običan srpski smrtnik ne može da zaradi za sto života unapred gleda kroz prste? Zakon koji nije isti za sve je lakrdija, a političari i ministri koji manipulišu pravosuđem i od zakona prave lakrdiju zaslužuju da se nađu iza rešetaka čak i više od gospođe Ražnatović i njenog pokojnog supruga.

pajce61

pre 13 godina

Da je neko od nas običnih smrtnika u pitanju, dobio bi maximalnu kaznu zatvora, bila bi mu oduzeta sva nezakonito stečena imovina i još bi morao da vrati SVE pare, sa kamatom, naravno. Baš me interesuje da li će isti princip biti primenjen na one koji su izveli "pljačku veka": ako vrate novac i nadoknade štetu, da li će dobiti blažu kaznu?
Ovo je, zaista, prvoaprilska šala!(Što, na žalost, nije)
Izgleda da smo samo pred Bogom jednaki.

Mira

pre 13 godina

Nagodba?! Da vrati pare, a da ne ide u zatvor?! Pa na pijaci moze da se pregovara mozda na ovaj nacin, u zakonu mi se cini da nema ovakvih klauzula. Ili ima? A da se dopise neki zakon za nju? PA KAKO VAS NIJE BAR MALO SRAMOTA? Ona je vec trebala da bude uhapsena, pa da joj se sudi iz pritvora! Ako ova burleska koju pravite oko nje prodje glatko ( a hoce), mi nismo odmakli od postavke "kadija te tuzi-kadija ti (ne) sudi". Bar nemojte da nas trjete vise sa ovakvim vestima, zamolite je da pobegne, a da pre toga svu lovu prebaci na nedodirljive racune, rasproda imovinu i daleko joj lepa kuca. I njoj i vama, koji nam servirate ovakve vesti. I ne zaboravite da joj platite kartu, posto cete nam plasirati vest kako je osiromasila, vracajuci oteto ! Poruka za omladinu "Pali, iako nisi zavrsio Megatrend...pali bilo gde, ali pre toga pametno i dobro pokradi"...Tuzna je ovo zemlja, bas tuzna, u slobodnom padu, samo sto se dno ni ne nazire!

velja

pre 13 godina

"Slučaj dobijamo 100%, al ćemo ipak da ga izgubimo"
"Možemo da je osudimo na 20 godina i zaplenimo svu imovinu, ali je bolje da je pustimo i uzmemo kovanice"
"Našli smo 11 pištolja, bazuku, tenk, atomsku bombu - nije znala šta ima ispod kreveta"
"večerala je sa narkodilerima, plaćenim ubicama i atentatorima ali nikada nisu pričali o poslu"
"Sve je to pošteno zarađeno sa 10 prstiju i dva kalašnjikova"
"sedeli su zajedno u školskoj klupi, dala mu je da prepisuje"

BranslavNS

pre 13 godina

Ceca doživotna,treba je kazniti ako je kriva.Ne treba da se uzima olakšavajuća okolnost što je poznata zvezda.Jeste,ima lepe pesme,ali ako je kriva....robija.

sokrat

pre 13 godina

Moram priznati da mi ovo nije najjasnije. Naime, ako neko počini krivično delo radi sticanja velike materijalne dobiti i onda ta sredstva decenijama korist i na kraju ih vrati, to predstavlja olakšavajuću okolnost. Isto tako, činjenica da je u međuvremenu postala samohrana majka dvoje maloletne dece sama po sebi ne može biti olakšavajuća okolnost jer bi ta činjenica, sama po sebi, mogla predstavljati i otežavajuću okolnost jer je u vreme izvršenja krivičnog dela takođe bila majka dvoje maloletne dece. Po takvoj logici, da je u međuvremenu postala samohrana majka još dvoje, troje, maloletne dece to bi bila naročito olakšavajuća okolnost. I na kraju, ovde se ne radi o sudskom sporu već o krivičnom delu.

Dragan

pre 13 godina

Necu da verujem u ovo. Zelim misliti da su to novinarske "patke". Zakon postoji, mi ih placamo da postupaju po njemu. Hajde da vidimo...

Bojan

pre 13 godina

Ako se ovo sto se najavljuje u vezi Cece desi, nadam se da ce narod na sledecim izborima kazniti ovu vlast. Samo molim medije posto su u prilici, da rade svoj posao, da pomno prate ko ce sve od politicara da zalegne za Cecu i da nas o tome izveste.

pravnik

pre 13 godina

Nažalost naše tužilaštvo na čelu sa VD Radovanovićem i njegovim podguznim muvama je NULA. Arkanova udovica nema nikakve dokaze o legalnosti stečene imovine i zato joj se sve MORA oduzeti. Sve je stečeno pljačkom i otimačinom. A onda je primereno i strogo kazniti.
Znate li vi koliko je majki i supruga proplakalo i propatilo zbag Arkanovih zločina?
E moji tužioci ovako postajete saučesnici tih zločina.

srb

pre 13 godina

Znaci moze 3godine(2+1),a moze biti i 23godine(15+8),da se nagodimo kaze tuzioc.Pa mislim se ja da je drzava pravila pogodbu sa svakim lopovom da vrati pare mi bi bili bogati,no ovako...

CACANKA

pre 13 godina

Da ako Ceca spasi Srbiju od bankrotstva! Ponovo zabava za milione, dok profesionalni lopovi i novokomponovani i "politicki odobni" kapitalisti, slobodno setaju kao "ugledni" gradjani ove zemlje. Ali, jedno je apsolutna istina: pred Bogom smo svi jednaki i niko nista nece poneti sa sobom, to je bar svima jasno. Istinita je i ona narodna "sto steknes posteno, pola ti odnese djavo, a sto steknes neposteno, odnese sve." Nema brige, koliko je prljava energija s kojom nesto radis, toliko prljavstine ce se svakom i vratiti kad tad. Pa, ljudi, vredjate nasu inteligenciju!!!

Cvetak Zanovetak

pre 13 godina

Ako jedna pevacica moze ovu nazovi drzavu da vuce za nos, onda smo stvarno jadni i kao drustvo i kao narod.
Sta li nam tek rade ovi tajkuni a da toga nismo ni svesni a ni obavesteni?!

da si krala krala si

pre 13 godina

Pa valjda bi trebalo da ne moze da vraca nesto sto joj je oduzeto!
Treba da joj se uzme to sto je ukrala, i kazna koja joj sleduje zakonom a ne manja zato sto ce da vrati nesto sto bi joj svakako bilo oduzeto!!!!

Paparaco

pre 13 godina

Krades, a ako te uhvate samo vratis nazad i nikome nista? I kako ce to da sluzi kao primer drugima da se ne bave takvim stvarima?

miki

pre 13 godina

Zapanjujuce je na koje sve nacine vlast pokusava da dodje do novca.Znaci ubijem i opljackam coveka, zatim novac odnesem sudiji i on mi oprosti ubistvo.Pitam se koliko li je samo kapitala stekao njen muz ubijajuci i pljackajuci neduzne za vreme rata, a sada ceca uziva u nasledstvu i nikoga to ne interesuje.Secate li se onog lancica koga je imala oko vrata kada se javila u emisiju zena sa cijeg je vrata cecin muz arkan skinuo, i rekla da fali jedan kamencic, a zatim je kamerman odmah kamerom zumirao isti i jasno se videlo da je sirota zena u pravu? U svakoj normalnoj drzavi bi ceca provela zivot u zatvoru a sva imovina bi joj bila oduzeta. Na zalost u srbiji ce dati vlastima neki dinar, a ostalo zadrzati za sebe i nikom nista.

rastafarijanac

pre 13 godina

Propao posao sa Telekomom, pa sada gospoda moraju da namaknu pare za predizbornu kampanju na drugi način. Baš ste jadni! Znači da svaki zločin može da se otkupi.

Aleksandar

pre 13 godina

Prosvetlite me, jel Srbija jedina CRNA RUPA u kosmosu gde se najvecim kriminalcima smanjuju kazne? Ne bi me cudilo da i Legija posle dobrog vladanja vec sutra izadje iz zatvora, bez vracanja miliona.

Uzas

pre 13 godina

Vazno je da sudije i tuzioci ne budu previse okupirani!
Neka ona svakome udeli lovu i sve ce biti oprosteno samohranoj majci. @#$%! jedna,
sta ste napravili od nas i nase zemlje! Pobegao bih iz ovog ludila, ali ne znam ni kako, ni gde. Ima li nam spasa?!

darko

pre 13 godina

a kome vraca pare? FK Obiicu,fudbalerima koji su prodavani,klubu koji ih je kupio ili menadzerima?
Ako vraca Obilicu ja sam za nagodbu sa doticnom i radujem se tome jer ce ponovo oziveti taj nekad popularan klub Beogradske zone(pa da opet gledamo lepe jutarnje utakmice SINndje,Beograda,Obilica,Zarkova itd)
Jedino sam protiv ako drzava(vlada)hoce taj novac za sebe....oni niti su trenirali niti su bilo sta uradili za te fudbalere....to bi bila klasicna otimacina.

bora03

pre 13 godina

Je li ovo tekst iz suda ili pijace? Ili neki porodicni skup? Super je kad drzava misli na decu, kad vec nije majka, dok je krsila zakone i stetila drzavu, tj. narod. Sledece je trazenje nacina za "simbolicnu" svoticu. Fuj.

neko iz mase

pre 13 godina

Kako je to super. Pokrades milione, zivis od tih para i obrces dalje a onda kad te navataju (i ako te navataju) vratis ono sto si pokrao i nastavis da zivotaris kao ugledni clan drustva.

Gde se prijavljuje i ja bi tako

majko mila

pre 13 godina

Majko mila,dokle će više ova država da nam se smeje u lice...Pa ovo se u srednjem veku zvalo indulgencija,odnosno otkup greha novcem...Ma šta se i ja čudim,Srbija je ionako na srednjevekovnom nivou razvoja...

analiticar

pre 13 godina

Ovako nešto samo potstiče rast kriminala i to onog najkurpnijeg. Ko dovoljno pokrade, moći će tim parama da otkupi slobodu. Uvek će mu ostati dovoljno za lagodan život. Naravoučenije. Ljudi kradite što više. Što više pokradete tim ste sigurniji. Imate para da platite da ne idete u zatvor i uvek će vam ostati dovoljno za vas i najbližu rodbinu. Zaključak: KRUPAN KRIMINAL SE U SRBIJI ISPLATI.
Da je Srbija pravna država, novac stečen kriminalom bi bio oduzet a kriminalac odležao zasluženu kaznu. Ovako Srbija je ELDORADO za lopove.

Nele

pre 13 godina

Ako se takva nagodba desi poruka ce biti jasna: Kradite ljudi, vi koji imate maloletnu decu, slobodno, ako vas uhvate vraticete deo para i nagodicete se da odsluzite kaznu u kucnom pritvoru. Da li se neko jos seca jadnog coveka koji je namanuo na bahatog Velju Ilica. Taj covek je u roku od nekoliko dana poslat u zatvor na dve godine a zena koja se tereti za sve ovo ide na nagodbu i planira da kaznu odsluzi u kucnom pritvoru. Srpsko sudstvo, ne daj se obrukati jos jednom. A politicari koji su cupkali uz Cecine pesme neka se primire i ne urgiraju za nju jer i to ce se cuti kad tad. Da sam ja pokrao samo deo kolicine novca koji se ovde pominje i da sam imao dva neprijavljena pistolja vec bih odavno camio u zatvoru.

Arhimed

pre 13 godina

Pa ako bi |"Ceca 4 pistolja", vratila pare sa kamatama + platila neki penal sto je uopste utajila + drustveno korisni rad (konertiranje po zatvorima, humanitarno itd na neki rok od 2 godine), odrekla se jedavno svojih 11 pistolja - imalo bi smisla... Ali to nija TA Ceca i ovo nije TA Srbija...

baba JULka

pre 13 godina

Vratite mene, malog i Karice nazad iz Moskvve... platicemo slobodu "friskim" novcem.

Kao i masa vas, i ja sam misljenja da je ovo prvoaprilska sala!

prnjo

pre 13 godina

ali da trazi drzavljanstvo Crne Gore je najaca vest,a ondahttp://www.vijesti.me/vijesti/ne-stize-ceca-nego-je-1-april-clanak-13478
aprilililililili-li

čačanin

pre 13 godina

E sada , dali je mogao i onaj nesretnik koji Ilić Mr Velimiru lupi šamar da se nagodi i da umesto dve godine zatvora dobije šest meseci a da mu magistar vrati šamar?
E onda bih vas razumeo.

mućaćos

pre 13 godina

Pa da, i Španski konkvistadori su crkvi predavali pune sanduke opljačkanog zlata i time otkupljivali grehe ( stotine hiljada masakriranih stanovnika Južne Amerike).Naravno ,umesto napred, Srbija ubrzano ide ka srednjem veku. Zar razbojnik Arkan nije opljkačkao stanovništvo u svom "ratnom" pohodu? Ovakvima se imovina oduzima a oni idu na robiju -dugogodišnju.

mlekadzija

pre 13 godina

Ukoliko se ostvari ovo predvidjanje to ce biti nesumnjivi dokaz da je u ovoj zemlji pravosudni sistem potpuno propao.
Kakva reforma kakvi bakraci i lonci....Tuzno.
Indulgencije su doduse jos u srednjem veku smisljene ali su i danas aktuelne!

goca boca

pre 13 godina

dakle, nije ovoj drzavi do prava, pravde i morala, nego samo do love...money, money, to je ono sto im treba da mogu i dalje da vladaju i kradu!uzas...

zoca

pre 13 godina

Poenta ovog teksta je da drzava nema nameru da istrazuje kriminal i kaznjava kriminalce vec da prosto popunjava svoje budzetske deficite oduzimanjem imovine sumnjivim licima (slucaj saric) ili reketiranjem (slucaj pevaljka). I tako se vrtimo u zacaranom krugu bez ikakve zelje da ovo drustvo izlecimo i postavimo na neke zdrave osnove.

BRAVO ZA BORISA TADICA KOJI NIJE DOZVOLIO DA SE VRATE DEVEDESETE!

jelica

pre 13 godina

Taman ste nam objasnili kako niko nije iznad zakona. Kad ono, brze bolje, zasto da se neki kriminalci kaznjavaju, bolje da oni prolaze nekaznjeno, jer tako "ostavljaju vreme tuziocima i sudijama da se bave drugim slucajevima". E stvarno svasta od ove zemlje i od ove sprdnje od pravosudja u njoj.

Sale

pre 13 godina

...Srbija... Ako platis, malo cemo da te kaznimo, ako ne platis mozemo mi i mnogo da te kaznimo .... Nema smisla da nam oduzimas vreme, idu godisnji odmori ..... ZBUDZ ZEMLJA (sto bi rekao moj komsija) ...

nikako da raskrstimo sa 90'

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto bi nesto priznala i zasto bi se nagodila ako je nevina, kao sto nam neki ovde pricaju?
Ako je stvarno nevina kao sto se tvrdi, neka ide na sud i nema cega da se plasi.
Nemam pojma sta ce od svega na kraju ispasti, al ako se prihvati nagodba to ce samo znaciti da smo bili u pravu mi koji smo tvrdili da je ova zena nesto ukrala, a ovi koji su nas optuzivali da mi vodimo nekakvu hajku protiv "ikone nacionalisticke Srbije" su podrzavali lopovluk.

Milos

pre 13 godina

Sustina je u tome da ako imas novca, ne mozes da budes osudjen ni ako ubijes nekog a ako nemas para mogu da te optuze i osude i zadrze u pritvoru bez ikakvih dokaza.

To Vam je sustina kapitalizma i demokratije po uzoru na USA ka kojoj idemo.

Ditrich

pre 13 godina

Pripomoce malo Palma, malo Dacic, malo Voja, malo Velja, i dug ce biti vracen.
OD PARA PORESKIH OBVEZNIKA.
Kao u ostalom i sve druge brljotine koje se prave.

Dejana

pre 13 godina

Pogledajte snimak njenog dolaska na sud. Vec je tad znala sve, cak i vise, da na kraju nece biti ni novcane kazne. A ja mislila da u borbu protiv korupcije ulazi sve: i zatvorska kazna i oduzimanje imovine. Moj problem sto godinama cekam "drzavu".

Mirjana

pre 13 godina

Sada se pitamo da li će skraćenjem njenog postupka tužilaštvo da se "baci" na istrage kada je ko od nas građana pre 10 god. prelazio na crveno i bacao opuške po trotoarima da počnu da "otimaju" jer nemaju druga rešenja da država dođe do para

DB vas posmatra !

pre 13 godina

Kada se poznati ubica Veselin Vukotic, slobodno seta Novim Sadom, blagosloven od politickih partija koje su sada na vlasti, sta cemo mi sa "jadnom" Cecom. Do juce sam bio za to da dobije maksimalu. Danas mi ona naspram ove bande izgleda kao svetica. A o Beku i Miskovicu i onima koji su ih stvorili da ne pricamo.

filmar

pre 13 godina

Pamtim rijeci jednog svog daljeg rodjaka iz Hrvatske, koji je rekao: "Kad krades, kradi milione, nemoj slucajno da obijes kiosk i uzmes cigare i cokoladicu- em ces odrapiti jedno godinu-dvije,em ti nece nista ostati. Ovako das pola na najbolje advokate i podmicivanje, pola ti ostane, odrapis godinu ili sest mjeseci uz dobro ponasanje i svi u plusu"! To otprilike objasnjava ovu vijest i daje putokaz svima onim koji u buducnosti zele da se bave kriminalnim aktima-pljackaj na veliko. S tim da ja uopste ne preiudiciram rjesenje ove "dugogodisnje zavrzlame i sapunice" vezane za Cecu- niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno!

tancredo

pre 13 godina

Pozdrav za Šapera, Krstića, Đilasa i neumorne pregaoce iz McCanna, Nova Y&R i Ovation Advertisinga.
Hvala Vam na trudu, jako mi se dopada ovo što radite, mada moram da naglasim da posustajete sa Natašom i Dačom, a ja sam baš voleo tu priču. Takođe, polako bledi i priča o rastanku Željka i Jovane, a toliko ste se trudili da njome izgurate i ono malo vesti o katastrofi ove države koju vodi Vaš drugar iz veselih sedamdesetih i osamdesetih...
Nekako mi je bilo lakše sa Slobinim sirovinama, nisam imao osećaj da su mislili da smo totalni retardi, samo im se činilo da im se sve može jer su jači. Ovi uštirkani STVARNO misle da mogu da mogu da j..ckaju u mozak celu jednu naciju.
Dakle, pozdrav za Vas sve, i pazite kud idete, narod se ućutao...

Raul

pre 13 godina

Evo i spanska Marca pise o Cecinim mahinacijama:

http://www.marca.com/blogs/fuera-de-juego/2011/03/30/el-ultimo-escandalo-de-la-exuberante.html

sonjal

pre 13 godina

Predlazem Sudstvu drugi vid trampe, mozda pametniji, da Ceca dozivotno placa dug i bude u kucnom pritvoru , a Tezgom i nastupima do god moze intezivno vraca , a da zivi u malom stanu sa decom uz sKromnost, a kuca u kojoj sada zivi bude zalozena za dug.