Jeremić: Pokrenuti debatu o rasizmu

Šef diplomatije Vuk Jeremić kaže, povodom demarša zbog izjave lidera LDP o Afrikancima i kanibalima, da je sada prilika da se pokrene iskrena debata o rasizmu.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

00:23

Default images

Jeremić je za "Politiku" rekao da treba pokrenuti sveobuhvatnu debatu o rasizmu i ekstremizmu kao tragičnim nuspojavama krize.

"Govor mržnje trebalo bi saseći u korenu, od bilo koga on dolazio, uključujući i one koji se deklarativno zalažu za neprikosnoveno poštovanje ljudskih i manjinskih prava, a u ovakvim slučajevima pokažu svoje pravo lice", kaže on.

Jeremić je rekao i da su, posle njegovog objašnjenja da su ekstremisti manjina u našem društvu i da Jovanovićevi stavovi ne odslikavaju zvaničnu politiku naše države, kao i da vlada želi da odnose sa zemljama Afrike gradi na osnovu uzajamnog poštovanja i ravnopravnosti, ambasadori tih zemalja izrazili zadovoljstvo i uverili ga da ovu temu neće više pokretati u međunarodnim forumima, "za šta je postojala realna opasnost".

Intervju Vuka Jeremića za "Politiku" u celini možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: