Poplave u Zaječaru

U Zaječaru proglašena redovna odbrana od poplava. Crni Timok se već izlio u atarima sela Vražogrnac i Zvezdan i u delu boljevačke opštine.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2011.

10:47

Default images

Nivo Belog Timoka je još u granicama normale.

Meštani Zaječara i okolnih sela, koji su prošle godine pretrpeli ogromnu štetu od poplava, opet strahuju i sa neizvesnošću prate situaciju.

Naglo topljenje snega prethodne nedelje podiglo je vodostaj i Crnog i Belog Timoka, pa meštani u priobalju ovih reka sa zebnjom iščekuju svaki novi dan.

Gradski štab za elementarne nepogode proglasio je redovnu odbranu od poplava na Crnom Timoku.

Osim izgradnje nasipa koji će sprečiti izlivanje Belog Timoka u najugroženijim delovima grada, ovih dana preventivno su ispražnjena i okolna jezera kako bi prihvatila višak vode usled otapanja snega sa Crnog vrha i Stare planine.

Crni Timok je sada na koti 2,70 metara, a reka se već izlila u atarima sela Vražogrnac i Zvezdan kao i u delu boljevačke opštine. Ipak svi se nadaju da se prošlogodišnji scenario u kojem je materijalna šteta bila veća od pola milijarde dinara neće ponoviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: