Nikolić: Sa DS nema koalicije

Lider SNS Tomislav Nikolić demantovao za B92 da je na TV Avali rekao da će, ukoliko pobedi na izborima, ponuditi DS-u da zajedno formiraju koalicionu vladu.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 25.02.2011.

20:40

Default images

Nikolić tvrdi da i dalje ne odustaje od zahteva za vanrednim parlamentarnim izborima, a da je sporni deo izjave na TV Avala dao u ironičnom tonu.

Nikolić je za B92 pojasnio svoju izajvu, rekavši da se posle objavljivanja rezultata pobednik izmešu DS-a i SNS-a ponuditi formalno koaliciju, ali da će "onaj drugi, ko god to bio, to odbiti".

"Srbija se deli u dva bloka. Niti nudim DS-u koaliciju danas, niti nudim da učestvujem u rekonstrukciji Vlade, niti da je podržim. Tražimo vanredne parlamentarne izbore, a pošto ćeoni biti referendum, ko pobedi formiraće vladu", rekao je Nikolić za B92.

Ponuda za koaliciju je zapravo "ponuda za koaliciju"

Predsednik Srpske napredne stranke izjavio je večeras da ko izgubi na izborima nema šta da traži u vladi.

Ukoliko SNS pobedi na sledećim izborima, ponudićemo Demokratskoj stranci da zajedno formiramo koalicionu vladu, rekao je Nikolić ironično, kao i da ko izgubi na izborima nema šta da traži u vladi, preneo je Tanjug večeras, pojašnjavajući prvobitni izveštaj o gostovanju Nikolića na TV Avala.

"Onaj ko danas podržava DS, ne može da bude sutra sa nama", rekao je predsednik SNS i ocenio da se SPS utopio u DS.

Govoreći s kim bi SNS sarađivao posle izbora, Nikolić je rekao da je razgovarao sa strankama manjina o mogućem formiranju vlade ako bi SNS pobedila i u tom smislu mogućnosti za "preskakanje" DS-a, navodeći da se neće ljutiti ako bi one formirale vladu sa DS ako ta stranka pobedi.

On je ocenio da će se G17 plus povući iz vladajuće koalicije i da će vlada pasti, te da će doći do vanrednih izbora.

Što se tiče ostalih vladajućih stranaka, Nikolić kaže da one imaju još malo vremena da se opredele "kako će i s kim će".

Nikolić je napomenuo da se ne razume Demokratsku stranku Srbije jer, kako je naveo, svojim istupima i optužbama na račun SNS-a pomaže DS-u.

"DSS ima tri puta - prvi je da pomogne opoziciji da sruši vlast, drugi da pomogne vlasti, a treći je da ide sama, ali mislim da će ovo biti referendumsko izjašnjavanje i da za one koji žele sami neće biti mesta", poručio je Nikolić.

Kompromis koji bi tražio svima sa kojima bi eventualno formirao koaliciju jeste "da vlada radi, da se ispune svi uslovi EU osim onog da se odreknemo Kosova, da se onome koji je na vlasti pomogne da pregovora i da pregovore dovedemo do kraja i da počnu pregovori o statusu", kazao je Nikolić.

Nikolić je objasnio da je ostavku premijera Mirka Cvetkovića tražio jer izbegava raspravu o ostavci Mlađana Dinkića i drugih ministara, a prethodno je pričao da će smeniti ministre koji loše rade.

"Ako sam ja Mlađan Dinkić i meni predsednik vlade kaže da ja svoj posao radim loše, kakav ja to imam moral ako kažem evo podnosim ostavku jer loše obavljam svoj posao, ali moja stranka ostaje u vladajućoj koaliciji, i daću ja najboljeg čoveka iz moje partije da me zameni. Šta će on da bude - opozicioni poslanik?", zapitao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: