Tadić u Novom Pazaru

Predsednik Srbije Boris Tadić danas će posetiti Novi Pazar. Poseta predstavlja ozbiljniji pristup države problemima u Sandžaku, ocenjuju u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

00:09

Default images

Tadić bi trebalo da poseti Petrovu crkvu, obilaznicu koja se gradi oko Novog Pazara i po jednu bošnjačku i srpsku porodicu koje žive u selima na Pešteru.

Iako su po većini pitanja podeljeni, politički predstavnici u Sandžaku su jedinstveni u nadi da dolazak Tadića signalizira ozbiljniji pristup problemima koji su duže aktuelni u tom regionu.

Tadić će boraviti u selu Rasna na putu ka Karajukića Bunarima, gde će posetiti dom porodice Avdović. U istom mestu predsednik Tadić će obići radove na raskrsnici Karajukića Bunari – Buđevo, a nakon toga posetiće dom porodice Rakočević u tom selu.

Za Sandžačku demokratsku partiju (SDP) Rasima Ljajića poseta Tadića Novom Pazaru i Sandžaku veoma je bitna. Ona je, prema rečima predsednika stranke Rešada Hodžića, kruna uspešne saradnje sa državnim vrhom i Vladom.

“Ove godine urađeno je više nego u poslednjih 10 godina. Želja da obiđe sve što je urađeno na razvoju infrastrukture je pozirivan gest predsednika Tadića i sa njim ćemo danas konkretizovati i saradnju za sledeću godinu”, kaže Hodžić za B92.

U Stranci demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina, posetu predsednika Tadića vide kao potez kojim država i njen predsednik žele da pokažu da postoje volja i želja da se sandžačkom regionu posveti pažnja.

Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek pozittivno ocenjuje dolazak predsednika Tadića u Novi Pazar, s obzirom na to da, kako je rekao, građani očekuju njegovo aktivno uključivanje u rešavanje nagomilanih problema, kakvi su podele u Islamskoj zajednici, i rešavanje pitanja Bošnjačkog nacionalnog veća.

“S obzirom da predsednik može da da značajan doprinos u stabilizaciji prilika u Sandžaku, očekujem da će se u narednom periodu ovoj regiji posvetiti više pažnje i da se nagomilani problemi neće bacati pod tepih”, kaže Đerlek za B92.

U SDP i SDA nam je potvrđeno da sa predsednikom Tadićem u Novi Pazar stižu i dva ministra iz tog grada – Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin.

“Sandžak bitan i iz političkih razloga”

Sandžak je Tadiću bitan i iz političkih razloga jer odatle dolaze i dva ministra čije stranke daju većinu Vladi u parlamentu, smatra novinarka iz Novog Pazara Slađana Novosel.

Ona smatra da program Tadićeve posete pokazuje da je cilj predsednika Srbije da podrži multietničnost u tom regionu ali i da pokaže ozbiljnost države kada su u pitanju obećanja o ulaganju u infrastrukturu u ovom delu zemlje.

“Poslednjih meseci Vlada Republike Srbije znatna sredstva ulaže u izgradnju komunalne infrastrukture u ovom kraju. Predsednik Tadić ide da obiđe obilaznicu oko Novog Pazara, čija izgradnja je počela 2006. godine zvanično”, podseća Slađana Novosel.

“To je opet bila jedna predizborna kampanja, ali starih koalicionih partnera – gospodina Ugljanina i gospodina Koštunice koji je tada bio premijer Srbije. Više od dve godine na toj obilaznici nije rađeno ništa, radovi su nastavljeni pre nešto više od mesec i po dana i videćemo koliko će sredstava imati”, kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: