Većina Hrvata za "ujedinjenje"

Dva decenije po raspadu Jugoslavije, 7 od 10 građana Hrvatske uviđa potrebu tržišnog i ekonomskog "ujedinjenja" bivših republika SFRJ, piše "Jutarnji list".

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2010.

20:28

Default images

Pokazalo je to istraživanje GfK sprovedeno u novembru na uzorku od 1000 građana, piše "Jutarnji list".

Da je ekonomsko povezivanje pozitivno smatra 72 posto građana, nasuprot 12 posto ispitanika koji se protive ekonomskom povezivanju, odnosno, slažu se s tvrdnjom da je to "ekonomsko uskrsnuće Jugoslavije". Preostalih 16 posto anketiranih je neodlučno.

Gotovo identičan broj anektiranih (73 posto) smatra da povezivanje na ekonomskom planu može biti od koristi za sve učesnike.

Povezivanje tržišta zemalja bivše Jugoslavije podržava čak 80 posto Slavonaca i stanovnika severne Hrvatske, dok su građani obalnog područja malo više rezervisani prema ovim procesima - tek ih je oko 65 posto za povezivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: