Kacin: Zamerke Evropske komisije

Evropska komisija će Srbiji zameriti blokiranje Kosova u ekonomskim organizacijama, na problemima u Sandžaku, kaže izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin.

Izvor: Beta, Blic

Nedelja, 19.09.2010.

10:14

Default images

Kacin je izjavio da će Evropska komisija u izveštaju o napretku na putu ka EU Srbiji zameriti i na opstrukciji rada Agencije za borbu protiv korupcije.

Sem toga, Kacin je Srbiji zamerio i na propustima u reformi pravosuđa i slobodi medija.

Kacin je rekao da blokiranje Kosova u svim regionalnim, evropskim i svetskim ekonomskim organizacijama ima katastrofalne posledice po ekonomije Srbije i Kosova, kao i to da se sa situacijom u Sandžaku Beograd mora "hitno suočiti na bolji način".

"Srbija često sama sebi predstavlja najveću prepreku. To je u isto vreme i frustrirajuće za građane vaše zemlje, ali predstavlja i potencijalnu prednost: u trenutku donošenja hrabrih političkih odluka, sva energija koja se inače troši na neadekvatan način ili se usmerava na pogrešne ciljeve biće oslobođena za sprovođenje reformi", ocenio je on.

Prema mišljenju Kacina, odnos vladajuće koalicije i opozicionih stranaka u Srbiji je daleko ispod nivoa razvijene parlamentarne demokratije, za šta je rekao da su odgovorne obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: