Stigao zahtev za hapšenje Glavaša

Pomoćnik ministra pravde BiH potvrdio da je to ministarstvo dobilo iz Hrvatske zahtev za izvršenje zatvorske kazne za Branimira Glavaša.

Izvor: B92

Petak, 03.09.2010.

12:08

Default images

Nikola Sladoje je rekao da je hrvatski zahtev, koji je najpre poslat u ministarstvo pravde BiH, prosleđen Sudu BiH, te da će se sada postupati po zakonskoj proceduri.

"Sud BiH prvo treba da prizna stranu presudu, a onda je izvršava.Treba uzeti u obzir i da osudjeni ima pravo žalbe", rekao je Sladoje i dodao da se nada da će ovaj slučaj biti brzo okončan.

On je objasnio da BiH i Hrvatska jedna od druge traže po oko 30 osuđenika i saradnju sa susednom zemljom je ocenio "efektnom".

Izručenje Branimira Glavaša traži Hrvatska, zemlja u kojoj je osuđen za ratni zločin nad Srbima.

Glavaš ima državlajnstva BiH i Hrvatske, a od hrvatskih vlasti se skriva na području Hercegovine.

Branimir Glavaš je pobegao u BiH u maju 2009. godine, uoči izricanja prvostepene presude pred Županijskim sudom u Zagrebu.

BiH i Hrvatska su u februaru ove godine potpisale Sporazum o međusobnom izvršenju sudskih odluka u kaznenim stvarima. Tim sporazumom se onemogućava osobama sa dvojnim državljanstvom da se skrivaju u drugoj zemlji u kojoj nisu osuđene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: