Uvid u trgovinu akcijama NIS na B92

Na sajtu B92, na posebnoj strani, moći ćete da dobijete informacije o trgovini akcijama NIS-a, i uvid u to kako se menja cena akcija iz sata u sat.

Izvor: B92

Subota, 28.08.2010.

00:10

Default images

Kada počne trgovanje akcijama NIS-a, biće to prvi put da se beogradska berza prati uživo i to na sajtu B92.

Takođe, više od četiri miliona građana prvi put će imati priliku da učestvuje na berzi.

"Probali smo da iskoristimo to kao neku vrstu škole poslovanja na berzi. BIZ redakcija B92 pripremila je neku vrstu specijala na kojem će praktično na jednom mestu moći da se nađe sve što je potrebno da bi se moglo pratiti trgovanje akcijama“, objašnjava direktor veb sajta B92 Vladimir Novaković.

"Najveći udar će naravno biti na sam dan kada akcije budu puštene, to je ponedeljak tridesetog. Tada ćemo pratiti bukvalno iz sata u sat, na svakih pola sata imaćemo uključenja što sa berze, što gostovanja brokera i ekonomista koji će da objašnjavaju fenomene koji se zbivaju u relanom vremenu", kaže on.

Pored uključenja uživo u Beogradsku berzu i razgovora sa brokerima i stručnjacima, sajt nudi na jednom mestu odgovore na sva pitanja koja građani imaju u vezi sa trgovinom akcijama.

"Spremili smo još nekoliko desetina priloga na temu kako trgovati na berzi, zašto trgovati na berzi, zašto je pametno prodati, zašto je pametno kupiti, zašto nekome trebaju akcije i šta da radi neko ko je dobio akcije, a ne zna šta da radi sa njima. Nalaze se tu i upozorenja dokle vam te akcije mogu trajati tj. da li postoje stvari koje mogu da utiču na to da li ćete kupiti ili prodati akcije izvan vašeg domena, odnosno kada vi ne odlučujute o tome da li se akcije kupuju ili prodaju", navodi Novaković.

Prilozi na sajtu nisu namenjeni samo običnim građanima, već i stručnjacima, koji će moći da prate dublje analize i uticaj trgovanja na berzi na kretanja u privredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: