Četvrtak, 19.08.2010.

11:01

Uhapšeni zbog spaljivanja zastave

Novopazarska policija uhapsila je svu trojicu osumnjičenih da su zapalili zastavu Srbije na Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru.

Izvor: Beta

Default images

Oni se sumnjiče da su provalili u školu i spalili zastavu Srbije. Pored nje je bila bošnjačka zastava, ali ona nije oštećena, kao ni školski inventar.

Sandžački odbor za ljudska prava ocenio je danas da se zbog ponavljanja incidenata u Novom Pazaru "naziru uznemirujuće tendencije".

Zbog spaljivanja zastave Republike Srbije uhapšeni su Enes K. (18), Almir L. (19) i Ferid S. (19), svi iz Novog Pazara, saopštila je policija.

Novopazarska policija je nedavno privela nekoliko mladića osumnjičenih da su kamenom razbili prednje vetrobransko staklo na autobusu Niš ekspresa koji je iz Igala vozio za Niš.

Sandžački odbor za ljudska prava je ocenio da se "bez zamajavanja javnosti i zapaljive retorike" mora sagledati koren problema.

"Bez obzira iz kojih struktura ona dolazila i koliko opravdana bila, permanentno insistiranje na podeljenosti i netrpeljivosti uvek dovodi do situacije u kojoj niko ne dobija", navodi se u saopštenju Odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: