Pakistan: Pad aviona bez preživelih

Zvaničnici Pakistana su potvrdili da su svih 152 putnika i članova posade "erbasa" nastradali u avionskoj nesreći u brdima kod Islamabada.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 28.07.2010.

08:23

Default images

Nesreća se dogodila u brdskim predelima koji su strmi i šumoviti, a ograničen im je pristup i pešice i helikopterom.

U olupini aviona koji se srušio spasilačke službe i policija pronašli su više od 90 tela. Pakistanska vlada proglasila je dan žalosti, izražavajući "duboku žalost zbog tragične nesreće".

Avion "erbas 321", privatne avio-kompanije "Erblu" udario je u brda Margala, oko 300 metara od podnožja, kada je pokušao da sleti po lošim vremenskim uslovima.

Vatra je zahvatila obližnju šumu, a delova tela i aviona bilo je svuda. Iznad mesta nesreće mogao se videti gust oblak dima.

"Avion je bio prepolovljen na dva dela. Jedan deo je ostao na brdu, ali drugi veći deo je upao u dubok jarak, u koji spasilačke ekipe teško mogu da siđu”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Pakistana Rahman Malik.

Avion, sa 146 putnika i šest članova posade, izgubio je kontakt sa kontrolorima na Međunarodnom aerodromu Islamabad u 4.43 sata, dok je leteo iz Karačija u pakistansku prestonicu.

Kada je pokušao da sleti, u lošim vremenskim uslovima, avion "erbas 321", privatne avio-kompanije "Erblu", udario je u brda Margala, oko 300 metara od podnožja.
(Tanjug)
Iznad mesta nesreće mogao se videti gust oblak dima od vatre koja je zahvatila šumu, iznad koje je kružio helikopter. Jedan očevidac je rekao da je padala kiša i da je avion leteo veoma nisko.

Premijer Pakistana Jusuf Raza Gilani naredio je vlastima da odmah ugase požar i spasu putnike, a vojska je saopštila da je poslala tri helikoptera i trupe na mesto nesreće.

Zvaničnici kompanije "Erblu" kažu da je avion tehnički bio ispravan.

"Avion je redovno održavan. Tehnički je bio ispravan”, naveo je Rahil Ahmed iz "Erblua".

Spasilačke ekipe imaju teškoće da stignu do mesta nesreće zbog kiše i teško prohodnih puteva kroz brdovit teren s gustom šumom.

Vojska je na mesto nesreće poslala specijalne snage i helikoptere koji izvlače tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: