Sreda, 21.07.2010.

10:13

Počela ekshumacija u Andrijevici

U Andrijevici je počela istraga zbog sumnje da su u centralnom delu tog grada zakopani leševi kosovskih Albanaca.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je javila TV Vijesti, iskopavanja nadgledaju predstavnici crnogorskog Tužilaštva, bijelopoljskog Višeg suda i Misije Evropske unije na Kosovu - Euleks.

U kasarni u Andrijevici je tokom rata na Kosovu 1999. bilo zatočeno više desetina kosovskih Albanaca. Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo je radnju koju sprovodi Viši sud iz Bijelog Polja i specijalizovane ekipe forenzičara Euleksa iz Prištine.

Uzorci ljudskih kostiju, čije poreklo još nije utvrđeno, iskopane su juče na stovarištu drveta, na mestu gde se ranije nalazila deponija.

Mestu na kome, kako tvrdi crnogorsko Tužilaštvo, postoji osnovana sumnja da su zakopani leševi kosovskih Albanaca stradalih tokom rata na Kosovu 1999. godine, novinarima nije dozvoljen pristup.

U bjelopoljskom Višem sudu potvrdili su da je započelo preduzimanje istražnih radnji povodom sumnje o masovnoj grobnici u Andrijevici.

Potparolka Višeg suda u Bijelom Polju Biljana Čović kazala je da je Viši sud u Bijelom Polju započeo izvođenje istražnih radnji radi ispitivanja činjenice da li se na pomenutom lokalitetu nalazi masovna grobnica.

"Ukoliko se ovi nalazi pokažu kao tačni, odrediće se ekshumacija leševa i veštačanje sudske medicine, a sve u cilju pregleda i obdukcije leševa, nakon čega će postupak biti nastavljen", rekla je Čovićeva za TV Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: