Josipović: Ekstradicije u regionu

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović najavio da će pozvati sve države regiona da potpišu sporazume o ekstradiciji državljana osumnjičenih za najteža krivična dela.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2010.

12:31

Default images

Josipović je u Strazburu kazao da će pozvati države regiona da potpišu specijalne međudržavne sporazume po uzoru na "evropski nalog za hapšenje".

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je vrlo važno pitanje jer su u prošlosti kriminalci mnogo bolje sarađivali među sobom nego države u regionu i to je bilo loše po ceo region", rekao je Josipović.

Josipović je posle govora u Parlamentarnoj skupštini SE rekao da je "vrlo optimističan" u vezi sa borbom protiv organizovanog kriminala u regionu, posebno nakon nedavnih ustavnih izmena u Hrvatskoj na osnovu kojih jegova zemlja može svoje državljane izručiti drugim zemljama, ako su pred njihovom sudovima optuženi za krivična dela, pišu Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: