Prva sednica Saveta CG i EU

Prva sednica Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i Evropske unije biće održana 14. juna u Luksemburgu, najavljeno je iz crnogorske vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

20:35

Default images

Vlada je danas razmotrila pripreme za taj sastanak, kojim se i formalno institucionalizuju odnosi između Crne Gore i EU.

Savet za stabiizaciju i pridruživanje će funkcionisati kao zajedničko telo Crne Gore i EU. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Crnom Gorom stupio je na snagu 1. maja 2010.

Crnogorski premijer Milo Đukanović, koji danas završava dvodnevnu posetu sedištu EU u Briselu, posle razgovora sa najvišim zvaničcnicima Unije, rekao je da očekuje da će Crna Gora do kraja ove godine dobiti status kandidata za punopravno članstvo u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: