18 miliona za 20 domova zdravlja

Predstavnici Ministarstva zdravlja potpisali su ugovore sa 20 domova zdravlja o dodeli finansijskih sredstava, ukupno 18 miliona dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

14:59

Default images

Sredstva su dodeljena za ulazak u postupak akreditacije zdravstvenih ustanova za 2010. i 2011. godinu, saopšteno je iz ministarstva.

Ugovori su potpisani sa domovima zdravlja iz Ade, Osečine, Bele Palanke, Knića, Zzagubice, Inđije, Svilajnca, Knjaževca, Šapca, Voždovca, Lučana, Topole, Kladova, Dimitrovgrada, Lebana, Velike Plane, Vlasotinca, Sjenice, Rume i Novog Pazara.

"U zavisnosti od veličine doma zdravlja, stepena razvijenosti opštine, procenta pozitivnih odgovora iz upitnika poslatog svim domovima zdravlja i iskazane želje za godinom ulaska u proces akreditacije dodeljuju se sredstva od 33, 50, 70 ili 90 procenata ukupne cene postupka akreditacije", navodi se u saopštenju.

Podrška za ulazak u postupak akreditacije domovima zdravlja realizuje se u okviru projekta Ministarstva zdravlja "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou" - DILS, a učestvuju 33 doma zdravlja.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su državni sekretar Ministarstva zdravlja Nevena Karanović, direktorka Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Snežana Manić i direktori domova zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: