Protesti ispred iranskih ambasada

Protesti ispred iranskih ambasada u Švedskoj i Danskoj prerasli su u nasilje pošto su demonstranti naoružani kamenicama pokušali da se probiju u ambasade.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2010.

19:34

Default images

Demonstranti u Stokholmu bacali su kamenice i Molotovljeve koktele na zgradu ambasade. Jedan demonstrant je zadobio lakše povrede ruke, a nekoliko ljudi je uhapšeno. Kako je saopštila policija, grupa od oko 250 ljudi, koji su demonstrirali protiv smrtne kazne u Iranu, takođe je palila zastave.

Portparolka policije Kristina Johanson je izjavila da je do nasilja došlo kada je grupa od oko 70 demonstranata pokušala da probije policijski kordon i uđe na teritoriju ambasade.

Tačan broj uhapšenih za sada nije poznat, ali Johanson procenjuje da je reč o najmanje pet osoba, prenela je američka novinska agencija Asošiejtid pres (AP).

Na sličnom protestu ispred iranske ambasade u Kopenhagenu policija je koristila onesposobljavajući sprej kako bi rasterala grupu od oko 100 demonstranata koji su bacali kamenice.

Portparol policije Mads Firlings je izjavio da je jedan policajac zadobio lakše povrede, a da su četiri osobe uhapšene.

Do smirivanja demonstracija je došlo kasnije tokom dana, naveo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: