U tornadu poginulo desetoro ljudi

Desetoro ljudi je poginulo, a desetine povređene u tornadu koji je pogodio jugoistok SAD. Snažna oluja napravila je veliku materijalnu štetu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.04.2010.

12:08

Default images

Oluja je čupala krovove prodavnica, fasade sa kuća su otpadale, automobili su se prevrtali. Sve veće saobraćajnice su blokirala oborena stabla drveća. Hitna služba Misisipija je saopštila da je petoro ljudi, uključujući dvoje dece stradalo u okrugu Čoktov. Četiri žrtve su iz okruga Jazu, dok je jedna osoba stradala u okrugu Holms.

Guverner Misisipija, Hali Barbu da je tornado izazvao ogromnu štetu u pojedinim delovima države.

"Samo nekoliko kilometara odavde se dogodio stravičan tornado. Hvala Bogu da oluja nije pogodila centar grada koji je najnaseljeniji, jer bi broj žrtava bio mnogo veći", dodao je on.

Velika materijalna šteta je napravljena i u 15 obližnjih okruga.

"Kao što ste mogli da vidite, mnogo je lokala koji su uništeni ili delimično oštećeni. Ima i crkava koje su potpuno sravnjene sa zemljom. A u oblastima do kojih ne možemo da prođemo zbog porušenog drveća ima previše oštećenih kuća" , rekao je Barbu.

Ostatke ruševina pretražuju spasioci kako bi pomogli povređenima da što pre dobiju odgovarajuću medicinsku negu. Tornado se osetio i u Luizijani, Arkanzasu i Alabami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: