Josipović podržava vladin program

Hrvatski predsednik Ivo Josipović rekao da je vladin ekonomski program dobra osnova, kao i da teret ekonomske krize mora da se rasporedi ravnomerno i pravedno.

Izvor: B92

Subota, 24.04.2010.

17:51

Default images

"U ovom trenutku vladine mjere predstavljaju doista dobru osnovu i treba ih što prije provesti", kazao je Josipović. Jučerašnjom odlukom poslanika Hrvatskog sabora, od 1. jula se ukida niža stopa kriznog poreza, a od 1. novembra i viša.

Krizni porez izglasan je krajem jula prošle godine i trebalo je da se primenjuje do kraja ove godine. Nižom stopom od dva odsto koja će biti ukinuta 1. jula oporezuju se sva primanja između tri i šest hiljada kuna (između 410 i 820 evra), a stopom od četiri odsto koja važi do 1. novembra oporezuju se sva primanja veće od šest hiljada kuna.

Na jučeranjoj sednici poslanici su usvojili odluke o ukidanju, pri čemu su poslanici opozicije, pre svega Socijaldemokratske partije bili suzdržani jer su se zalagali da se obe stope ukinu odmah, s obzirom na to da oni koji primaju iznad 6.000 kuna, njih 360.000, nisu bogati već uglavnom srednji sloj.

Državni sekretar Ivica Mladineo izjavio je da se krizni porez ukida, jer je ocenjeno da će biti zadovoljen cilj zbog koga je porez i uveden, a to je da kao vanredan prihod državnog proračuna omogući nesmetano funkcionisanje svih državnih službi, obavljanje svih državnih funkcija i zadataka i da bi se podmirile sve tekuće obaveze države, a posebno plate i penzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: