LDP: Dogovor za budućnost

"Dogovor za budućnost – nova politika, nova ekonomija", naziv je stranačke platforme Liberalno-demokratske partije koja je predstavljena glavnom odboru stranke.

Izvor: B92

Nedelja, 11.04.2010.

15:43

Default images

Definisani su i osnovni principi daljeg delovanja LDP-a oličeni u borbi za evropske integracije, pravednije društvo i bolji život. Evropa bez kompromisa, brz ulazak u NATO, savezništva u regionu, efikasne institucije, jačanje srednje klase, snaženje konkurencije i ukidanje monopola, samo su neke od tema kojima su se bavili srpski liberali.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović, poručio je svojim svojim stranačkim kolegama da osnovu njihovog rada mora da čini suočavanje sa istinom i hrabrost da se ona glasno izgovori.

"Prvi korak nas usmerava ka NATO-u, drugi korak nas usmerava ka Evropi. Mnogo je važnija za Srbiju brzina kojom će prihvatati evropske vrednosti od brzine kojom će formalno postati deo EU. To je činjenica koju ne treba gurati u drugi plan, za nas je ovo prvo prioritet. Mi ne možemo da odemo u Evropu, mi treba da stvorimo Evropu ovde u Srbiji", rekao je Jovanović.

Političke promene u Srbiji su uslov za ekonomski napredak, smatra Jovanović i dodaje da su mnoge mere nepopularne, ali neophodne.

“Ako pričamo o ekonomiji, onda moramo da brinemo o onima koji rade, da se posvetimo njima. Ako razmišljamo o koristi koje društvo treba da ostvari u novoj ekonomiji, onda ne možemo doći do toga ako upiremo prstom u one koji su najuspešniji. Žao mi je, ali država je ta koja stvara i osporava kredibilitet privrednika”, rekao je lider LDP-a.

Jovanović kaže da se LDP sprema za nove izbore, koje očejkuje u narednih godinu dana. U izbornu godinu liberali ulaze ne sa željom da sede u klupama Skupštine Srbije, već da presudno utiču na formiranje buduće vlade, rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: