Sve češći zahtevi za državljanstvo

Ministarstvo za dijasporu je saopštilo da mu se svakodnevno javlja veliki broj ljudi iz dijaspore i regiona, koji žele da steknu državljanstvo Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

12:43

Default images

Najveći broj takvih zahteva stiže iz Bosne i Hercegovine i od turskih državljana poreklom iz Raške oblasti. Ministarstvo za dijasporu je zato izradilo "Informativni priručnik" u kome je detaljno objašnjena procedura za podnošenje zahteva za dobijanje srpskog državljanstva. Nekoliko hiljada primeraka ovog priručnika poslato je dijaspori.

Ministarstvo za dijasporu konstatuje da je sporazum koji je zaključilo sa ministarstvom unutrašnjih poslova, da se zahtevi pripadnika dijaspore rešavaju kao hitni slučajevi u roku do sedam dana, dao izvanredne rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: