Odžaci biraju lokalnu vlast

U opštini Odžaci održavaju se vanredni parlamentarni izbori. Izlaznost na birališta premašila 70 odsto.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 24.01.2010.

01:21

Default images

Do 19 sati glasalo je 70,13 odsto birača i izbori protiču bez nepravilnosti, rečeno je agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK). "To je izuetno visok odziv, kakav Odžaci odavno nisu videli", kazali su u OIK-u. Oko 28 000 upisanih glasača treba da izabere 28 odbornika Skupštine opštine, među kandidatima 10 partija i koalicija.

Za mesta u Skupštini opštine, nadmetaću se "Lista za evropsku Srbiju - DS - Boris Tadić", "G17 plus - Snežana Sedlar", "SRS - dr Vojislav Šešelj", "DSS - dr Vojislav Koštunica", "SNS - Tomislav Nikolić".

Na izbornim listićima su i koalicija SPS-PUPS-JS, "Nova Srbija - Velimir Ilić", "Romska demokratska stranka - Rajko Ranko Jovanović", Koalicija "Srbija" i "Narodna partija - Maja Gojković".

Izbori su raspisani nakon što su 1. septembra, zbog nemogućnosti da se i nakon šest meseci formira stabilna skupštinska većina, u opštini uvedene privremene mere.

U prethodnom sazivu lokalnu vlast držala je Srpska radikalna stranka.

Ono što je obeležilo predizbornu kampanju je dolazak brojnih državnih, pokrajinskih i partijskih funkcionera i njihova mnogobrojna obećanja data građanima te opštine.

Tako su Odžake u poslednjih mesec dana posetili predsednik države, pokrajinski premijer, i to u nekoliko navrata, ministri kulture, obrazovanja i unutrašnjih poslova, državni sekretari i brojni drugi koji su najavljivali šta će sve biti izgrađeno, urađeno ili obezbeđeno za tu opštinu.

Takođe, potpisivani su razni ugovori o izgradnji infrastrukture ili je pojedinim ustanovama predata tehnika potrebna za njihov svakodnevni rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: