Minhenski aerodrom ponovo radi

Na međunarodnom aerodromu u Minhenu, saobraćaj normalno funkcioniše posle bezbednosne uzbune zbog putnika na koga se sumnjalo da nosi eksploziv.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2010.

12:06

Default images

Do vanredne situacije je došlo kad je putnik pobegao sa svojim laptop računarom dok je bio proveravan zbog sumnje da je u kompjuteru eksploziv. Bezbednosni uređaji za pregled putnika i robe su pokazali da je moguće da je u kompjuteru eksploziv, a čovek sa lap topom je pobegao kad je podvrgnut detaljnijem pregledu.

Putnici koji su u to vreme bili na aerodromu kažu da su za incident čuli preko aerodromske službe.

"Čulo sam preko aerodromskog obaveštenja da je neko ostavio lap top i zatim pobegao. Nisam znao da je zbog toga ceo terminal zatvoren“, kaže jedan od putnika.

Terminal aerodroma u Minhenu je evakuisan i više od hiljadu policajaca je tragalo za pobeglim čovekom ali on nije pronađen. Rukovodstvo aerodroma reklo je da prvi bezbednosni uređaji nekada ne reaguju, pa se zbog toga "sumnjivi paketi" pregledaju još jednom.

„U ovom slučaju na prvom čekiranju postojala je sumnja u mogući eksploziv na najnižem nivou, tako da je bila potrebna još jedna rutinska kontrola“, kaže direktor minhenskog aerodroma, Ludvih Šeneder.

Posle pregleda zgrade, svi putnici su morali da prođu ponovo kroz bezbednosni pregled dok policija nije ukinula stanje uzbune.

"Bezbednosne kamere zabeležile su kako jedan čovek brzo trči kroz aerodrom, ipak nismo sigurni da je to osoba koju tražimo“, kaže Edgar Domermut-šef aerodromske policije

Još nije jasno šta se tačno dogodilo sa putnikom koji je prvobitno izazvao ovaj incident na minhenskom aerodromu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: