Štrpce: Srbi Srbima preuzeli zgradu

Rukovodstvo opštine Štrpce formirane po kosovskom sistemu preuzelo je zgradu koju su koristili predstavnici lokalne samouprave formirane po sistemu Srbije.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

12:03

Default images

Zvonko Mihajlović, predsednik opštine koju finansira Vlada Srbije, izjavio je da se radi o nasilnom upadu, kako je naveo "nelegalnog rukovodstva".

"Predvođeni takozvanim gradonačelnikom, oni su juče iskoristili neradni dan, ušli u naše prostorije, promenili brave i zauzeli naše kancelarije, a svu dokumentaciju su izbacili u hodnike opštine", rekao je Mihajlović.

Srpska opština će, najavio je Mihajlović, tužiti rukovodstvo kosovske opštine, ali neće prestajati da radi i pronaći će neko rešenje.

Predsednik opštine formirane po kosovskom sistemu Bratislav Nikolić rekao je da je pokušavao da pronađe rešenje sa Mihajlovićem.

"Mihajlović je odbijao konstruktivno rešenje, nazivajući nas nelegitimnim rukovodiocima. Bili smo primorani da promenimo bravu kancelarije predsednika opštine. Sve ostale službe povezane sa službama Srbije su ostale da rade u zgradi opštine", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: