Manje zaposlenih u resoru odbrane

Odluka o smanjenju zaposlenih ne odnosi se na ministarstvo odbrane, ali će i u njemu broj službenika biti smanjen sa 330 na 114, kaže Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2010.

13:27

Default images

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je, posle dodele ključeva 27 stanova pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva odbrane i vojnim penzionerima, rekao da je Ministarstvo tu odluku donelo samoinicijativno, a da će drastično biti smanjen i broj pukovnika u Ministarstvu.

"Smatramo da ne postoji potreba za tolikim brojem visokih oficira koji su smešteni u kancelarijama. Moja ideja je da, pre svega, forsiramo oficire u trupi i da oni koji su najkvalitetniji i imaju najviše iskustva, dođu u Ministarstvo odbrane", istakao je on.

Prema oceni Šutanovca, kadrovska piramida koja je bila u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije nikako nije odgovarala ni brojnom stanju ni potrebama Ministarstva, "naprosto je bila van svakog standarda" i zato je krajem 2008. godine usvojena nova formacija i sistematizacija radnih mesta.

"Nažalost, u proteklom periodu dešavalo se da veliki broj oficira dobije činove nekom ličnom zaslugom, koja nije bila utemeljena u pravilnicima i propisima, onome što je neophodno da bi čovek imao te visoke činove i zbog toga smo morali da pristupimo smanjenju broja", objasnio je on.

Naglašavajući da je glavni cilj da se do kraja godine završi profesionalizacija vojske, Šutanovac je precizirao da će broj zaposlenih u Ministarstvu odbrane biti smanjen sa 11.000 sa 8.600.

Šutanovac je podsetio da je tokom prošle godine u sistemu odbrane rešeno oko 600 stambenih pitanja, dodelom stanova i kredita i najavio da će sa ministrom prostornog planiranja Oliverom Dulićem razgovarati o mogućnosti da do najavljenih jeftinih stanova dođu i pripadnici vojske i vojni penzioneri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: