Sedmi rođendan stranke G17 plus

Stranka G17 plus obeležila je sedam godina od osnivanja. Lider stranke Mlađan Dinkić poručio je da će G17 nastaviti da se bori za modernizaciju zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

19:08

Default images

On je rekao da će G17 biti partner samo onima koji politiku shvataju kao sredstvo da se pomogne građanima Srbije. Uz prigušenu muziku i bogatu zakusku u svačanoj sali hotela “Kontinental”, stranka G17 obeležila je sedmi rođendan.

Iako jedan od onih ministara koji su sa najviše optimizma dočekuje narednu godinu, lider G17 plus i ministar ekonomije Mlađan Dinkić ovoga puta imao je malo drugačiju poruku.

Proslavi povodom godišnjice osnivanja stranke prisustvovale su brojne zvanice, i predstavnici gotovo svih koalicionih partnera u Vladi Srbije.

Ako bi se brojalo, pored članova G17, najviše gostiju bilo je iz Demokratske stranke. Gostiju iz opozicije na rođendanu nije bilo, ali je lider G17 imao poruku i za njih.

“Ima u opoziciji onih koji su rano počeli da se raduju, a ja podsećam da se utakmica igra do kraja. Uvek smo gubili utakmice u kojima smo bili oduševljeni igrom u prvom poluvremenu. I politička utakmica se igra do kraja, a ponekad gol padne i u zaustavnom vremenu”, rekao je Dinkić.

Stranka G17 plus je za sedam godina postojanja samo pola godine bila u opoziciji, što, kako je zaključio Dinkić, nije bilo dobro.

On je svim članovima stranke poručio da će se boriti protiv onih koji politiku vide kao sredstvo za lično bogaćenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: