Ministar: Besplatna vakcinacija

Besplatna vakcinacija protiv novog gripa počinje 17. decembra, rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

12:21

Default images

Milosavljević je rekao i da se epidemiološka situacija pogoršava i da bi pomeranje početka zimskog raspusta moglo da bude dobra mera. "Sakupljanjem svih podataka vezanih za epidemiju virusa grima A N1H1, zaključno sa današnjim danom, verovatno će se steći uslovi za pomeranje početka zimskog raspusta, o čemu će odluku doneti Ministarstvo prosvete", rekao je Milosavljević.

Odluka o zabrani javnih skupova na neki način je već doneta time što je proglašena epidemija na nivou države, kazao je ministar i dodao da o tome treba da odluke donose lokalni zavodi za javno zdravlje.

Ministar je naveo da očekuje da će u četvrtak po podne početi vakcinacija, koja će, kako je istakao, biti besplatna za sve građane.

"Kada 17. decembra počne vakcinacija, proces će teći kontinuirano zato što je to, pre svega, najbolja zaštita stanovništva", rekao je Milosavljević.

On je ponovio da će prvo biti vakcinisane prioritetne grupe među kojima su hronični bolesnici, trudnice, deca starija od šest meseci, zaposleni u javnim službama, vojsci i policiji.

Milosavljević je izjavio da očekuje da će svaki građanin znati dobro da izmeri sopstvenu odluku o tome da li će se vakcinisati, štiteći time sebe i svoju okolinu.

On je rekao da je pogoršavanje situacije bilo očekivano ne samo u Srbiji, nego i u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: