Dodik: Poštujem BiH i RS u njoj

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je legalista i da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, pa time i BiH u kojoj je RS jedan od dva entiteta.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

13:56

Default images

Komentarišući tvrdnje hrvatskog predsednika Stjepana Mesića da "Dodik ne prihvata BiH," premijer RS je na konferenciji za novinare rekao da mu je drago što se njime bavi jedan šef države.

"Ja sam premijer jednog malog entiteta i što da komentarišem činjenicu da se time bavi jedan šef države. Uostalom, on je još na toj funkciji par meseci", rekao je Dodik.

On je ponovio da BiH prihvata u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da mu je prioritet RS u BiH, ali se protivi prenosu nadležnosti sa entiteta na državni nivo pod pritiskom i da to ova vlada ne dozvoljava.

Osvrćući se na Mesićevu izjavu da Hrvatima ne treba treći entitet u BiH, Dodik ga je pozvao da ode u Široki brijeg i pita Hrvate da li oni podržavaju Mesića i te njegove tvrdnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: