Osumnjičeni za organizovanje puta

Policija je identifikovala više osumnjičenih za organizovanje putovanja grupe građana Kosova za koje se sumnja da su se udavili u Tisi, piše "Koha ditore".

Izvor: B92

Subota, 24.10.2009.

09:50

Default images

"Bazirajući se na izjavama članova porodica koje su izgubile svoje srodnike, istražni organi policije Kosova su identifikovali više od pet osoba iz Prištine i Podujeva za koje se sumnja da su organizovali tragično putovanje", rekli su anonimni izvori tog dnevnika iz policije Kosova.

Oni su, kako prenosi taj list, naveli da se "istraga nastavlja i da policija sumnja da se radi o širokoj mreži trgovine ljudima iz Prištine i Podujeva, koji su povezani i sa nekim osumnjičenima iz Srbije. "Verujemo da su svi putnici imali pasoše Srbije", rekli su izvori, a prenosi list "Kohe ditore".

Zvanično, policija Kosova je potvrdila da je dobila zahtev o saradnji od nacionalne kancelarije Interpola Mađarske, za identifikaciju nekoliko osoba za koje se sumnja da su povezani sa ovim slučajem i koji su sa Kosova.

Predstavnici policije Kosova najavili su da će uskoro u Mađarsku poslati jednu ekipu koja će se uključiti u istragu.

"U saradnji sa mađarskim zvaničnicima i preko diplomatskih kanala, policija Kosova planira da pošalje svoje istraživače u Mađarsku. Planira se da najpre idu dva policijska zvaničnika i tužilac koji vodi slučaj", rekao je danas šef kancelarije za informasanje u policiji Kosova Baki Kelani.

U međuvremenu policija Kosova nastavlja i istragu na Kosovu i traga za osumnjičenima koji mogu imati veze sa ovim slučajem.

"Policija Kosova, u saradnji sa specijalnim tužilaštvom je preduzela sve neophodne mere da identifikuje osumnjičene u vezi sa ovim slučajem", rekao je Kelani.

Misija Evropske unije na Kosovu potvrdila je ranije da se uključila u istragu jer se sumnja da je reč o krijumčarenju ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: