Četvrtak, 15.10.2009.

11:14

Konferencija o pitanjima starenja

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović otvorila je konferenciju zemalja Jugoistočne Evrope o pitanjima starenja i starosti "Pred vratima Evropske unije"

Izvor: FoNet

Default images

Složićemo se da jesen života, to poodmaklo doba, nije samo period kada ljudi dobijaju izraze kakvi su im karakteri, već period kada briga društva mora biti usmerena na rešavanje njihovih problema“, rekla je Slavica Đukić Dejanović.

„Na dvodnevnoj konferenciji okupili su se stručnjaci iz Beograda, regiona Balkana i evropskih zemalja kako bi razmenili iskustava i saznanja u suočavanju sa demografskim staranjem populacije, jednim od najvećih izazova savremene Evrope.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom grada Beograda i Sekretarijata za zdravstvo, u organizaciji Klinike za gerijatriju Kliničko-bolničkog centra Zvezdara, uz podršku Medicinskog fakulteta i Udruženja gerijatara i gerontologa Srbije.

Srbija je među vodećim zemljama u svetu po demografskoj starosti stanovništva, a Beograd se izdvaja po najvećem procentualnom učešću starijih u ukupnoj populaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: