Tragovi kokaina na dolarima

Na devet od deset dolarskih novčanica u svetu ima tragova kokaina, pokazuje najnovije istraživenje, koje prenosi londonski "Indipendent".

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2009.

14:27

Default images

Papirne novčanice ostaju kontaminirane kokainom ukoliko se droga ušmrkava kroz "urolanu" banknotu, ili ako novcem rukuju dileri droge tokom kupoprodaje, piše britanski list.

Novo istraživanje, sprovedeno u 30 zemalja, pokazalo je, prema navodima lista, da je najveći procenat kokainom zagađenih novčanica u velikim gradovima u SAD i Kanadi - u američkoj prestonici Vašingtnu je, na primer, čak 95 odsto - dok ih je najmanje u Kini i Japanu, nešto ispod 20 procenata.

Jedan od naučnika koji su učestvovali u istraživanju rekao je "Indipendentu" da je recesija najverovatniji i osnovni razlog porasta broja kontaminiranih dolarskih banknota, za čak petinu u poslednjih godinu dana.

Taj stručnjak objašnjava da se ljudi kada su pod stresom često okreću narkoticima "u želji da se opuste, ali i kako bi lakše izašli na kraj sa svakodnevnim problemima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: