Hrvatska prinuđena da proda Brione?

Hrvatska je, u očajničkoj potrazi za kešom, ponudila na prodaju arhipelag Brioni, po ceni od 2,5 milijardi evra, piše londonski Indipendent.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2009.

00:06

Default images

List navodi da su gosti nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita na toj "Jadranskoj Polineziji" bili egipatski predsednik Gamal Abdel Naser, indijski lider Džavaharlal Nehru, etiopijski car Haile Selasije, italijanska filmska zvezda Sofija Loren...

U Hrvatskoj su strane investicije pale za više od 40 odsto, a Brioni su ponuđeni na prodaju istovremeno sa državnom osiguravajućom kompanijom, železnicom i delovima energetskog sektora, prenosi Radio Bi-Bi-Si.

Indipendent piše da će kupac Briona dobiti ne samo 14 ostrva tog arhipelaga, već i nacionalni park sa retkim životinjskim vrstama, uključujući Titovog pedesetdvogodišnjeg papagaja Kokija.

Hrvatski portal Index.hr prenosi da su o prodaji Briona počeli pisati i italijanski mediji.

"Iz Vlade Hrvatske za sada odbacuju mogućnost da bi mogli prodati Brione, no teško da se može nazvati slučajnošću da vodeći talijanski kao i britanski mediji pišu o tome", navodi Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: