Nedelja, 09.08.2009.

00:06

Hrvatska prinuđena da proda Brione?

Hrvatska je, u očajničkoj potrazi za kešom, ponudila na prodaju arhipelag Brioni, po ceni od 2,5 milijardi evra, piše londonski Indipendent.

Izvor: FoNet

Hrvatska prinuðena da proda Brione? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrac

pre 14 godina

...Pa zar iko moze da poveruje da Hrvatska hoce samo tako prodati deo svoga teritorija kada je tako nesto i samim njenim zakonom zabranjeno ?!?
Bice da su "odabrani" vladari MMF-a kivni jer Hrvatska nece u njihovo roblje za njihov zajam vec se izvlaci sama a ni turisticka sezona bas nije za baciti, protivno zluradim predvidjanjima.

Nindza

pre 14 godina

Nebitno da li je ta prodaja formalno moguca ili ne. Crnogorci za pet godina nece vise moci da pridju svom moru, Hrvati za desetak.
Bice tamo elitnog turizma, ali od toga nece imati cef Crna Gora i Hrvatska. Tako ekskluzivno primorje je mogla da ima samo Jugoslavija, 4-5 vojna sila u Evropi. I mozda za jedno 200-300 godina opet kad se opametimo...
Nisam zlurad, ne mislim da Srbiju ceka ista bolje. Evo, Makedonija prakticno vec ne postoji, jer Grci ne daju ime a Albanci uzurpirali teritoriju.
Cujem ovde pominju i Miskovica, Ceptera i ostalu boraniju. Oni su apsolutno nista u poslovnom smislu. Ilustracija: igra "Ravenhearst" (tip igrica omiljen kod tzv. "casual" igraca), je u prvih mesec-dva imao MILION downloada, a kako igra kosta 20 dolara, izracunajte kolika je zarada... To sve radi mali tim, uz pivo i krekere. Pa za njih je Miskovic bedni seljak-prosjak tamo negde u Srbiji. A mi se hvalimo kako prodamo FABRIKU za 3-4 miliona evra, eeej! Kapitale investicije!
Neka nasi "kapitalni" ministri i industrijalci provere koliko je obrnuo love klinac koji je napravio Facebook...

miki

pre 14 godina

Nije Hrvatska da joj je dogorjelo do nokata kao Srbiji koja prodade NIS, a evo sada trazi kupca i za EPS.
Sto se Hrvatske tice, nastavite da nasjedate na glasine jer je to "muzika za vase usi" bez obzira sto ih vlast demantuje

joke

pre 14 godina

Od bezveznog članka u Jutarnjem u kojem se navodi što bi se sve moglo prodati u HR i koliko to otprilike vrijedi (vidi u arhivi), iskonstruirana je priča o tobožnjoj prodaji Brijuna.
Zatvorite novčanike dragi susjedi jer Hrvatskoj tako nešto ne pada na pamet. Prije bi svi krepali :).
Žalosti me količina zluradosti u komentarima, ali sam već na to navikao u vijestima koje se tiču neke tobožnje katastrofe koja se događa u Hrvatskoj (npr. propast turističke sezone itd.)

ivo_zg

pre 14 godina

Ovo je notorna glupost. Teoretski je nemoguće prodati dio obale. Eventualno ga je moguće dati u koncesiju.
Ne nasjedajte na novinske patke kad već ozbiljne novine nasjedaju :)

P.S.
Svatko tko misli da je priča o prodaji istinita uopće ne poznaje Hrvate.

momabrazil

pre 14 godina

Pa sta i da prodaju nece Brioni nikad mrdnuti ostace u HR i punice budzet od poreza a nece se moci tek tako unistavati priroda po njima jer postoje zakoni. Kakvi zluradi komentari

marijo

pre 14 godina

"Nemam komentara. To su obične gluposti. Kakva prodaja otočja Brijuni, pa to ni u kom slučaju ne dolazi u obzir! – bio je jedini komentar o navodnoj prodaji otočja Brijuni istarskog župana Ivana Jakovčića. On dalje nije želio elaborirati svoj stav, jer su to, kako je kazao, potpune i nevjerojatne besmislice. "
Eto demanti nema prodaje i da Brijuni su nacionalni park to je još jedan dokaz da se nemogu prodati.

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/65183/Default.aspx

Ana

pre 14 godina

Vreme je velike krize, ne samo ekonomske, treba gledati ko piše pa tek onda šta piše. A onaj ko piše ili prenosi informacije neka razmišlja.

veljkokg

pre 14 godina

I posle svega... ipak mi nije sve jedno da se Hrvatima ili bilo kome ovako nešto desi! Pogotovo zbog toga što je u sve to umešala smrdljiva politika a narod kao narod nema ni osnovno pravo da odlučuje o tome!!! Lopovi zauzeli Balkan i ne puštaju dok svi ne pocrkamo kao stoka!!!

Na kraju krajeva nadam se da je samo patka od informacije, jer ako se njima uistinu ovako nešto dešava pitanje je vremena kad će se i naši lopovi ugledati na njihove!!!

I ptica da se da Jovanki... ;-))

Mestar, Velo Misto

pre 14 godina

Mislim da bi bolje prosli da prodaju Piranski Zaljev slovencima, a Istru, Rijeku Zadar i otoke talijanima.
Been there seen that...

aca

pre 14 godina

..pa eto...eu.kanditatura ,evrointegracije susjeda ,,obecanja kad se rasturimo bicete slobodni jaki,bogati necete imate srbe na vratu i ostale ,,mi smo do guse ,,a oni se izgleda podavise,,naravno ne likujem nad ovim ,,opet tu jadan obican narod ce da izvuce deblji kraj ali....sta ces ,,ne mogu svi na istovaru gajbica da zarade prve milione jel?...ovu cemo godinu nekako i da proguramo ,,ali sledecu i sledecu...ja da nisam na vlasti hahahahah...ko voli nek izvoli...steta za brione,ponos cro!!!

art

pre 14 godina

Sramota, a nasi su jos i gori. Nasi prodaju plodnu vojvodjansku zemlju strancima. Neka smo se bas odvojili jedni od drugih da nas na miru mogu da biju nasi a njih njihovi policajci!!

Dejan

pre 14 godina

Bez obzira sto pretpostavljam da prosecan gradjanin Hrvatske ne obitava bas precesto na Brionima, licno, da sam gradjin te zemlje, ne bih nikako dozvolio ovu prodaju.
Jeste kriza, frka, zaduzeni previse, ali zasta vajni politicari i strucnjaci okupljeni oko njih primaju visoke plate nego da predvide i pronadju resenja za takve situacije. I kad se vidi da nisu radili svoj posao kako treba onda: 'Ajd da prodamo nesto sto u sustini i nije nase'? I sta sad? Sledeca kriza prodaju Hvar, posle Dubrobnik?

igor

pre 14 godina

Hrvatska vlada ipak ima malo vise hrabrosti od nase pa je imala petlju da uvede nepopularne mere, poveca PDV i uvede solidarni porez na plate. Odbila je da se zaduzi za razliku od nas. Tako da sumnjam da ce prodavati porodicno srebro.

AleksandarM

pre 14 godina

Evo prilike da se Miskovic, Cepter, Drakulic, Peconi, Beko,...udruze i kupe Brione. Ne oklevajte, jer, drugi ce vas preteci a onda izgubismo sansu za izlazak na more. Brioni su fenomenalni i prelepi.

Nespavac

pre 14 godina

Nikakva razlika i ovde i tamo nesposobnost politicara za vodjenje zdrave ekonomske politike pokriva se prodajom kapitalnih dobara... Samo sta ce kada se sve vredno bude prdalo, a novci potrose u zatvaranju budzetskih rupa?!...A zaduzenost je tolika da losim duznicima niko nece dati kredit...!?

Ivo

pre 14 godina

Pametna stvar. To se sve trebalo prodati i privatizirati i prije krize, a ne da drzava puni te rupe bez dna na kojima se samo pojedinci bogate bez ikakvog ulaganja i krajnje odgovornosti. Svaka drzava koja provodi kvazi kapitalizam po principu "rado bih se al' da mi ne udje" je prinudjena plivati s kamenom oko vrata. Da je takav sistem dobar i uspjesan, davno bi ga ostale drzave prakticirale.

Mens sana in malvasia istriana

pre 14 godina

Žalosno je da izmišljotine tršćanskog Il Piccola prenose možda najbolje novine na svijetu, The Independent. Volio bih da ih netko na ovo podsjeti kroz koju godinu, a Brijuni još uvijek neprodani.

PrinciP

pre 14 godina

Bio sam pre par godima tamo i mogu vam reci da je to NEPROCENJIVO! A (igrom slucajeva) imam i vikendicu u Peroju koji gleda na Brojone ali zbog nekih HR zakona je zapecacena na 60 dana i ove god nisam tamo letovao!

veljo

pre 14 godina

Pa do pre dve nedelje su "plakali" zbog slovenacke blokade pregovora a u pitanju je nekoliko sela i "malo slane vode" a sad prodaju "citav" arhipelag- ja sam godovo ubedjen da bi im i Slovenni iskesirali lepu svotu za resenje ovog zajednickog im problema. Jooooj... Hrvatska sta si docekala!

o. Vanga

pre 14 godina

A što ne bi Srpski poslovni klub "Privrednik" kupio ovo lepo ostrvlje... naravno putem ponude od strane neke od njihovih egzotičnih ostrvskih firmi? A posle, da ga kao zadužbinu ostavi državi Srbiji - za dečja letovališta, ali bez mogućnosti promene namene i(ili) privatizacije.

Bratski pozdrav

pre 14 godina

Nisam neki jugonostalgicar, ali ne mogu a da ne primetim kako smo bili mocni nekada, kada je sve to bilo "nase", a danas smo svi u banani i za saku dolara dajemo ono cime smo se nekada ponosili.

Pokret!

pre 14 godina

Jadan je ovaj Balkan u dužničkom ropstvu! Danas Hrvatska prodaje svoj biser Mediterana, jer nema od čega da preživi i da vrati dugove, a uskoro će i Srbija. Pošto je u privredi i industriji već sve rasprodala i još se dodatno zadužila par milijardi, početi da prodaje svoja prirodna bogatstva i lepote. I tako, na kraju imaćemo rasprodatu celu zemlju i radićemo kao robovi za druge zbog nesposobnih i korumpiranih političara koji su nas ojadili i pre i posle 5. oktobra.
A šta mi kao narod tu možemo da uradimo?

Vladimir

pre 14 godina

I Rusi su prodali Aljasku, pa pogledajte koliko im je to koristilo.

Kad država počne da rasprodaje svoju teritoriju, to je kraj te države. Oni će da "prsnu" skroz (kao i mi u Srbiji) ako uskoro ne uđu u EU.

E Hrvati, dugo vam je i trajalo!

pre 14 godina

Znaci, RASULO!

Neko je vec skoro spomenuo da je pola hrvatskog zemljista pod hipotekama austrijskih banaka i ako se jos ovo uzme u obzir, onda je to stvarno KATASTROFA!

Imaju sve sanse da postanu nebeski narod!

Dejan

pre 14 godina

Pa zar je i londonski indipendent pao na ovu provalu jutarnjeg lista ?!?! Znam da su Slovenci pali (ima vec dva dana) i nitko drugi do sada, ali radilo se o bizarnom tekstu u jutarnjem listu da sto bi se jos moglo prodati za spas hrvatskog gospodarstva, a sve da se popljuje 'krizni porez'. Inace, od prodaje nema nista, jer je cak i po hrvatskom zakonu nemoguce prodati otoke oliti ostrva, vec se radilo o sarkazmu jednog novinara jutarnjeg lista, a sto se tice para, 'lako' je zaduziti se kod MMF-a, bar ovim tu na vlasti...

Dejan

pre 14 godina

Pa zar je i londonski indipendent pao na ovu provalu jutarnjeg lista ?!?! Znam da su Slovenci pali (ima vec dva dana) i nitko drugi do sada, ali radilo se o bizarnom tekstu u jutarnjem listu da sto bi se jos moglo prodati za spas hrvatskog gospodarstva, a sve da se popljuje 'krizni porez'. Inace, od prodaje nema nista, jer je cak i po hrvatskom zakonu nemoguce prodati otoke oliti ostrva, vec se radilo o sarkazmu jednog novinara jutarnjeg lista, a sto se tice para, 'lako' je zaduziti se kod MMF-a, bar ovim tu na vlasti...

Bratski pozdrav

pre 14 godina

Nisam neki jugonostalgicar, ali ne mogu a da ne primetim kako smo bili mocni nekada, kada je sve to bilo "nase", a danas smo svi u banani i za saku dolara dajemo ono cime smo se nekada ponosili.

Pokret!

pre 14 godina

Jadan je ovaj Balkan u dužničkom ropstvu! Danas Hrvatska prodaje svoj biser Mediterana, jer nema od čega da preživi i da vrati dugove, a uskoro će i Srbija. Pošto je u privredi i industriji već sve rasprodala i još se dodatno zadužila par milijardi, početi da prodaje svoja prirodna bogatstva i lepote. I tako, na kraju imaćemo rasprodatu celu zemlju i radićemo kao robovi za druge zbog nesposobnih i korumpiranih političara koji su nas ojadili i pre i posle 5. oktobra.
A šta mi kao narod tu možemo da uradimo?

Vladimir

pre 14 godina

I Rusi su prodali Aljasku, pa pogledajte koliko im je to koristilo.

Kad država počne da rasprodaje svoju teritoriju, to je kraj te države. Oni će da "prsnu" skroz (kao i mi u Srbiji) ako uskoro ne uđu u EU.

joke

pre 14 godina

Od bezveznog članka u Jutarnjem u kojem se navodi što bi se sve moglo prodati u HR i koliko to otprilike vrijedi (vidi u arhivi), iskonstruirana je priča o tobožnjoj prodaji Brijuna.
Zatvorite novčanike dragi susjedi jer Hrvatskoj tako nešto ne pada na pamet. Prije bi svi krepali :).
Žalosti me količina zluradosti u komentarima, ali sam već na to navikao u vijestima koje se tiču neke tobožnje katastrofe koja se događa u Hrvatskoj (npr. propast turističke sezone itd.)

o. Vanga

pre 14 godina

A što ne bi Srpski poslovni klub "Privrednik" kupio ovo lepo ostrvlje... naravno putem ponude od strane neke od njihovih egzotičnih ostrvskih firmi? A posle, da ga kao zadužbinu ostavi državi Srbiji - za dečja letovališta, ali bez mogućnosti promene namene i(ili) privatizacije.

E Hrvati, dugo vam je i trajalo!

pre 14 godina

Znaci, RASULO!

Neko je vec skoro spomenuo da je pola hrvatskog zemljista pod hipotekama austrijskih banaka i ako se jos ovo uzme u obzir, onda je to stvarno KATASTROFA!

Imaju sve sanse da postanu nebeski narod!

igor

pre 14 godina

Hrvatska vlada ipak ima malo vise hrabrosti od nase pa je imala petlju da uvede nepopularne mere, poveca PDV i uvede solidarni porez na plate. Odbila je da se zaduzi za razliku od nas. Tako da sumnjam da ce prodavati porodicno srebro.

ivo_zg

pre 14 godina

Ovo je notorna glupost. Teoretski je nemoguće prodati dio obale. Eventualno ga je moguće dati u koncesiju.
Ne nasjedajte na novinske patke kad već ozbiljne novine nasjedaju :)

P.S.
Svatko tko misli da je priča o prodaji istinita uopće ne poznaje Hrvate.

Mens sana in malvasia istriana

pre 14 godina

Žalosno je da izmišljotine tršćanskog Il Piccola prenose možda najbolje novine na svijetu, The Independent. Volio bih da ih netko na ovo podsjeti kroz koju godinu, a Brijuni još uvijek neprodani.

Mestar, Velo Misto

pre 14 godina

Mislim da bi bolje prosli da prodaju Piranski Zaljev slovencima, a Istru, Rijeku Zadar i otoke talijanima.
Been there seen that...

miki

pre 14 godina

Nije Hrvatska da joj je dogorjelo do nokata kao Srbiji koja prodade NIS, a evo sada trazi kupca i za EPS.
Sto se Hrvatske tice, nastavite da nasjedate na glasine jer je to "muzika za vase usi" bez obzira sto ih vlast demantuje

Posmatrac

pre 14 godina

...Pa zar iko moze da poveruje da Hrvatska hoce samo tako prodati deo svoga teritorija kada je tako nesto i samim njenim zakonom zabranjeno ?!?
Bice da su "odabrani" vladari MMF-a kivni jer Hrvatska nece u njihovo roblje za njihov zajam vec se izvlaci sama a ni turisticka sezona bas nije za baciti, protivno zluradim predvidjanjima.

momabrazil

pre 14 godina

Pa sta i da prodaju nece Brioni nikad mrdnuti ostace u HR i punice budzet od poreza a nece se moci tek tako unistavati priroda po njima jer postoje zakoni. Kakvi zluradi komentari

marijo

pre 14 godina

"Nemam komentara. To su obične gluposti. Kakva prodaja otočja Brijuni, pa to ni u kom slučaju ne dolazi u obzir! – bio je jedini komentar o navodnoj prodaji otočja Brijuni istarskog župana Ivana Jakovčića. On dalje nije želio elaborirati svoj stav, jer su to, kako je kazao, potpune i nevjerojatne besmislice. "
Eto demanti nema prodaje i da Brijuni su nacionalni park to je još jedan dokaz da se nemogu prodati.

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/65183/Default.aspx

veljo

pre 14 godina

Pa do pre dve nedelje su "plakali" zbog slovenacke blokade pregovora a u pitanju je nekoliko sela i "malo slane vode" a sad prodaju "citav" arhipelag- ja sam godovo ubedjen da bi im i Slovenni iskesirali lepu svotu za resenje ovog zajednickog im problema. Jooooj... Hrvatska sta si docekala!

veljkokg

pre 14 godina

I posle svega... ipak mi nije sve jedno da se Hrvatima ili bilo kome ovako nešto desi! Pogotovo zbog toga što je u sve to umešala smrdljiva politika a narod kao narod nema ni osnovno pravo da odlučuje o tome!!! Lopovi zauzeli Balkan i ne puštaju dok svi ne pocrkamo kao stoka!!!

Na kraju krajeva nadam se da je samo patka od informacije, jer ako se njima uistinu ovako nešto dešava pitanje je vremena kad će se i naši lopovi ugledati na njihove!!!

I ptica da se da Jovanki... ;-))

Nindza

pre 14 godina

Nebitno da li je ta prodaja formalno moguca ili ne. Crnogorci za pet godina nece vise moci da pridju svom moru, Hrvati za desetak.
Bice tamo elitnog turizma, ali od toga nece imati cef Crna Gora i Hrvatska. Tako ekskluzivno primorje je mogla da ima samo Jugoslavija, 4-5 vojna sila u Evropi. I mozda za jedno 200-300 godina opet kad se opametimo...
Nisam zlurad, ne mislim da Srbiju ceka ista bolje. Evo, Makedonija prakticno vec ne postoji, jer Grci ne daju ime a Albanci uzurpirali teritoriju.
Cujem ovde pominju i Miskovica, Ceptera i ostalu boraniju. Oni su apsolutno nista u poslovnom smislu. Ilustracija: igra "Ravenhearst" (tip igrica omiljen kod tzv. "casual" igraca), je u prvih mesec-dva imao MILION downloada, a kako igra kosta 20 dolara, izracunajte kolika je zarada... To sve radi mali tim, uz pivo i krekere. Pa za njih je Miskovic bedni seljak-prosjak tamo negde u Srbiji. A mi se hvalimo kako prodamo FABRIKU za 3-4 miliona evra, eeej! Kapitale investicije!
Neka nasi "kapitalni" ministri i industrijalci provere koliko je obrnuo love klinac koji je napravio Facebook...

Dejan

pre 14 godina

Bez obzira sto pretpostavljam da prosecan gradjanin Hrvatske ne obitava bas precesto na Brionima, licno, da sam gradjin te zemlje, ne bih nikako dozvolio ovu prodaju.
Jeste kriza, frka, zaduzeni previse, ali zasta vajni politicari i strucnjaci okupljeni oko njih primaju visoke plate nego da predvide i pronadju resenja za takve situacije. I kad se vidi da nisu radili svoj posao kako treba onda: 'Ajd da prodamo nesto sto u sustini i nije nase'? I sta sad? Sledeca kriza prodaju Hvar, posle Dubrobnik?

PrinciP

pre 14 godina

Bio sam pre par godima tamo i mogu vam reci da je to NEPROCENJIVO! A (igrom slucajeva) imam i vikendicu u Peroju koji gleda na Brojone ali zbog nekih HR zakona je zapecacena na 60 dana i ove god nisam tamo letovao!

art

pre 14 godina

Sramota, a nasi su jos i gori. Nasi prodaju plodnu vojvodjansku zemlju strancima. Neka smo se bas odvojili jedni od drugih da nas na miru mogu da biju nasi a njih njihovi policajci!!

Nespavac

pre 14 godina

Nikakva razlika i ovde i tamo nesposobnost politicara za vodjenje zdrave ekonomske politike pokriva se prodajom kapitalnih dobara... Samo sta ce kada se sve vredno bude prdalo, a novci potrose u zatvaranju budzetskih rupa?!...A zaduzenost je tolika da losim duznicima niko nece dati kredit...!?

aca

pre 14 godina

..pa eto...eu.kanditatura ,evrointegracije susjeda ,,obecanja kad se rasturimo bicete slobodni jaki,bogati necete imate srbe na vratu i ostale ,,mi smo do guse ,,a oni se izgleda podavise,,naravno ne likujem nad ovim ,,opet tu jadan obican narod ce da izvuce deblji kraj ali....sta ces ,,ne mogu svi na istovaru gajbica da zarade prve milione jel?...ovu cemo godinu nekako i da proguramo ,,ali sledecu i sledecu...ja da nisam na vlasti hahahahah...ko voli nek izvoli...steta za brione,ponos cro!!!

AleksandarM

pre 14 godina

Evo prilike da se Miskovic, Cepter, Drakulic, Peconi, Beko,...udruze i kupe Brione. Ne oklevajte, jer, drugi ce vas preteci a onda izgubismo sansu za izlazak na more. Brioni su fenomenalni i prelepi.

Ivo

pre 14 godina

Pametna stvar. To se sve trebalo prodati i privatizirati i prije krize, a ne da drzava puni te rupe bez dna na kojima se samo pojedinci bogate bez ikakvog ulaganja i krajnje odgovornosti. Svaka drzava koja provodi kvazi kapitalizam po principu "rado bih se al' da mi ne udje" je prinudjena plivati s kamenom oko vrata. Da je takav sistem dobar i uspjesan, davno bi ga ostale drzave prakticirale.

Ana

pre 14 godina

Vreme je velike krize, ne samo ekonomske, treba gledati ko piše pa tek onda šta piše. A onaj ko piše ili prenosi informacije neka razmišlja.

Vladimir

pre 14 godina

I Rusi su prodali Aljasku, pa pogledajte koliko im je to koristilo.

Kad država počne da rasprodaje svoju teritoriju, to je kraj te države. Oni će da "prsnu" skroz (kao i mi u Srbiji) ako uskoro ne uđu u EU.

E Hrvati, dugo vam je i trajalo!

pre 14 godina

Znaci, RASULO!

Neko je vec skoro spomenuo da je pola hrvatskog zemljista pod hipotekama austrijskih banaka i ako se jos ovo uzme u obzir, onda je to stvarno KATASTROFA!

Imaju sve sanse da postanu nebeski narod!

veljo

pre 14 godina

Pa do pre dve nedelje su "plakali" zbog slovenacke blokade pregovora a u pitanju je nekoliko sela i "malo slane vode" a sad prodaju "citav" arhipelag- ja sam godovo ubedjen da bi im i Slovenni iskesirali lepu svotu za resenje ovog zajednickog im problema. Jooooj... Hrvatska sta si docekala!

igor

pre 14 godina

Hrvatska vlada ipak ima malo vise hrabrosti od nase pa je imala petlju da uvede nepopularne mere, poveca PDV i uvede solidarni porez na plate. Odbila je da se zaduzi za razliku od nas. Tako da sumnjam da ce prodavati porodicno srebro.

joke

pre 14 godina

Od bezveznog članka u Jutarnjem u kojem se navodi što bi se sve moglo prodati u HR i koliko to otprilike vrijedi (vidi u arhivi), iskonstruirana je priča o tobožnjoj prodaji Brijuna.
Zatvorite novčanike dragi susjedi jer Hrvatskoj tako nešto ne pada na pamet. Prije bi svi krepali :).
Žalosti me količina zluradosti u komentarima, ali sam već na to navikao u vijestima koje se tiču neke tobožnje katastrofe koja se događa u Hrvatskoj (npr. propast turističke sezone itd.)

miki

pre 14 godina

Nije Hrvatska da joj je dogorjelo do nokata kao Srbiji koja prodade NIS, a evo sada trazi kupca i za EPS.
Sto se Hrvatske tice, nastavite da nasjedate na glasine jer je to "muzika za vase usi" bez obzira sto ih vlast demantuje

Nindza

pre 14 godina

Nebitno da li je ta prodaja formalno moguca ili ne. Crnogorci za pet godina nece vise moci da pridju svom moru, Hrvati za desetak.
Bice tamo elitnog turizma, ali od toga nece imati cef Crna Gora i Hrvatska. Tako ekskluzivno primorje je mogla da ima samo Jugoslavija, 4-5 vojna sila u Evropi. I mozda za jedno 200-300 godina opet kad se opametimo...
Nisam zlurad, ne mislim da Srbiju ceka ista bolje. Evo, Makedonija prakticno vec ne postoji, jer Grci ne daju ime a Albanci uzurpirali teritoriju.
Cujem ovde pominju i Miskovica, Ceptera i ostalu boraniju. Oni su apsolutno nista u poslovnom smislu. Ilustracija: igra "Ravenhearst" (tip igrica omiljen kod tzv. "casual" igraca), je u prvih mesec-dva imao MILION downloada, a kako igra kosta 20 dolara, izracunajte kolika je zarada... To sve radi mali tim, uz pivo i krekere. Pa za njih je Miskovic bedni seljak-prosjak tamo negde u Srbiji. A mi se hvalimo kako prodamo FABRIKU za 3-4 miliona evra, eeej! Kapitale investicije!
Neka nasi "kapitalni" ministri i industrijalci provere koliko je obrnuo love klinac koji je napravio Facebook...

Bratski pozdrav

pre 14 godina

Nisam neki jugonostalgicar, ali ne mogu a da ne primetim kako smo bili mocni nekada, kada je sve to bilo "nase", a danas smo svi u banani i za saku dolara dajemo ono cime smo se nekada ponosili.

PrinciP

pre 14 godina

Bio sam pre par godima tamo i mogu vam reci da je to NEPROCENJIVO! A (igrom slucajeva) imam i vikendicu u Peroju koji gleda na Brojone ali zbog nekih HR zakona je zapecacena na 60 dana i ove god nisam tamo letovao!

o. Vanga

pre 14 godina

A što ne bi Srpski poslovni klub "Privrednik" kupio ovo lepo ostrvlje... naravno putem ponude od strane neke od njihovih egzotičnih ostrvskih firmi? A posle, da ga kao zadužbinu ostavi državi Srbiji - za dečja letovališta, ali bez mogućnosti promene namene i(ili) privatizacije.

Pokret!

pre 14 godina

Jadan je ovaj Balkan u dužničkom ropstvu! Danas Hrvatska prodaje svoj biser Mediterana, jer nema od čega da preživi i da vrati dugove, a uskoro će i Srbija. Pošto je u privredi i industriji već sve rasprodala i još se dodatno zadužila par milijardi, početi da prodaje svoja prirodna bogatstva i lepote. I tako, na kraju imaćemo rasprodatu celu zemlju i radićemo kao robovi za druge zbog nesposobnih i korumpiranih političara koji su nas ojadili i pre i posle 5. oktobra.
A šta mi kao narod tu možemo da uradimo?

marijo

pre 14 godina

"Nemam komentara. To su obične gluposti. Kakva prodaja otočja Brijuni, pa to ni u kom slučaju ne dolazi u obzir! – bio je jedini komentar o navodnoj prodaji otočja Brijuni istarskog župana Ivana Jakovčića. On dalje nije želio elaborirati svoj stav, jer su to, kako je kazao, potpune i nevjerojatne besmislice. "
Eto demanti nema prodaje i da Brijuni su nacionalni park to je još jedan dokaz da se nemogu prodati.

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/65183/Default.aspx

Mestar, Velo Misto

pre 14 godina

Mislim da bi bolje prosli da prodaju Piranski Zaljev slovencima, a Istru, Rijeku Zadar i otoke talijanima.
Been there seen that...

Posmatrac

pre 14 godina

...Pa zar iko moze da poveruje da Hrvatska hoce samo tako prodati deo svoga teritorija kada je tako nesto i samim njenim zakonom zabranjeno ?!?
Bice da su "odabrani" vladari MMF-a kivni jer Hrvatska nece u njihovo roblje za njihov zajam vec se izvlaci sama a ni turisticka sezona bas nije za baciti, protivno zluradim predvidjanjima.

Dejan

pre 14 godina

Pa zar je i londonski indipendent pao na ovu provalu jutarnjeg lista ?!?! Znam da su Slovenci pali (ima vec dva dana) i nitko drugi do sada, ali radilo se o bizarnom tekstu u jutarnjem listu da sto bi se jos moglo prodati za spas hrvatskog gospodarstva, a sve da se popljuje 'krizni porez'. Inace, od prodaje nema nista, jer je cak i po hrvatskom zakonu nemoguce prodati otoke oliti ostrva, vec se radilo o sarkazmu jednog novinara jutarnjeg lista, a sto se tice para, 'lako' je zaduziti se kod MMF-a, bar ovim tu na vlasti...

art

pre 14 godina

Sramota, a nasi su jos i gori. Nasi prodaju plodnu vojvodjansku zemlju strancima. Neka smo se bas odvojili jedni od drugih da nas na miru mogu da biju nasi a njih njihovi policajci!!

Mens sana in malvasia istriana

pre 14 godina

Žalosno je da izmišljotine tršćanskog Il Piccola prenose možda najbolje novine na svijetu, The Independent. Volio bih da ih netko na ovo podsjeti kroz koju godinu, a Brijuni još uvijek neprodani.

ivo_zg

pre 14 godina

Ovo je notorna glupost. Teoretski je nemoguće prodati dio obale. Eventualno ga je moguće dati u koncesiju.
Ne nasjedajte na novinske patke kad već ozbiljne novine nasjedaju :)

P.S.
Svatko tko misli da je priča o prodaji istinita uopće ne poznaje Hrvate.

AleksandarM

pre 14 godina

Evo prilike da se Miskovic, Cepter, Drakulic, Peconi, Beko,...udruze i kupe Brione. Ne oklevajte, jer, drugi ce vas preteci a onda izgubismo sansu za izlazak na more. Brioni su fenomenalni i prelepi.

aca

pre 14 godina

..pa eto...eu.kanditatura ,evrointegracije susjeda ,,obecanja kad se rasturimo bicete slobodni jaki,bogati necete imate srbe na vratu i ostale ,,mi smo do guse ,,a oni se izgleda podavise,,naravno ne likujem nad ovim ,,opet tu jadan obican narod ce da izvuce deblji kraj ali....sta ces ,,ne mogu svi na istovaru gajbica da zarade prve milione jel?...ovu cemo godinu nekako i da proguramo ,,ali sledecu i sledecu...ja da nisam na vlasti hahahahah...ko voli nek izvoli...steta za brione,ponos cro!!!

veljkokg

pre 14 godina

I posle svega... ipak mi nije sve jedno da se Hrvatima ili bilo kome ovako nešto desi! Pogotovo zbog toga što je u sve to umešala smrdljiva politika a narod kao narod nema ni osnovno pravo da odlučuje o tome!!! Lopovi zauzeli Balkan i ne puštaju dok svi ne pocrkamo kao stoka!!!

Na kraju krajeva nadam se da je samo patka od informacije, jer ako se njima uistinu ovako nešto dešava pitanje je vremena kad će se i naši lopovi ugledati na njihove!!!

I ptica da se da Jovanki... ;-))

Nespavac

pre 14 godina

Nikakva razlika i ovde i tamo nesposobnost politicara za vodjenje zdrave ekonomske politike pokriva se prodajom kapitalnih dobara... Samo sta ce kada se sve vredno bude prdalo, a novci potrose u zatvaranju budzetskih rupa?!...A zaduzenost je tolika da losim duznicima niko nece dati kredit...!?

Dejan

pre 14 godina

Bez obzira sto pretpostavljam da prosecan gradjanin Hrvatske ne obitava bas precesto na Brionima, licno, da sam gradjin te zemlje, ne bih nikako dozvolio ovu prodaju.
Jeste kriza, frka, zaduzeni previse, ali zasta vajni politicari i strucnjaci okupljeni oko njih primaju visoke plate nego da predvide i pronadju resenja za takve situacije. I kad se vidi da nisu radili svoj posao kako treba onda: 'Ajd da prodamo nesto sto u sustini i nije nase'? I sta sad? Sledeca kriza prodaju Hvar, posle Dubrobnik?

momabrazil

pre 14 godina

Pa sta i da prodaju nece Brioni nikad mrdnuti ostace u HR i punice budzet od poreza a nece se moci tek tako unistavati priroda po njima jer postoje zakoni. Kakvi zluradi komentari

Ana

pre 14 godina

Vreme je velike krize, ne samo ekonomske, treba gledati ko piše pa tek onda šta piše. A onaj ko piše ili prenosi informacije neka razmišlja.

Ivo

pre 14 godina

Pametna stvar. To se sve trebalo prodati i privatizirati i prije krize, a ne da drzava puni te rupe bez dna na kojima se samo pojedinci bogate bez ikakvog ulaganja i krajnje odgovornosti. Svaka drzava koja provodi kvazi kapitalizam po principu "rado bih se al' da mi ne udje" je prinudjena plivati s kamenom oko vrata. Da je takav sistem dobar i uspjesan, davno bi ga ostale drzave prakticirale.