Luksemburg više nije poreska oaza

Luksemburg je skinut sa takozvane "sive liste" zemalja za koje Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) smatra da nisu "finansijski transparentne".

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2009.

18:10

Default images

"Od danas će Luksemburg biti na beloj listi poreskih oaza", izjavio je danas ministar za budžet te zemlje Lik Friden. OECD, sa sedištem u Parizu, svrstala je Luksemburg na "sivu listu" zemalja koje su dogovorile unapređenje standarda transparentnosti, ali još nisu potpisale neophodne međunarodne sporazume, podsetila je agencija Rojters.

Friden je ukazao da je Luksemburg do sada potpisao 12 sporazuma o razmeni informacija i da će do kraja godine potpisati još 15. Sa Belgijom i Nemačkom to će učiniti već narednih sedmica.

"Ubrzano smo pregovarali, i to sa ozbiljnim zemljama", rekao je Friden i precizirao da su sporazumi do sada potpisani sa SAD, Holandijom, Francuskom, Danskom, Finskom, Britanijom, Austrijom, Norveškom, Katarom, Bahreinom, Indijom i Jermenijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: