KPS: Uhapšeni podmićivali Srbe

Trojica Srba, uhapšena u Čaglavici, nudili su novac onima koji bi bili spremni da lažno svedoče o trgovini organima na Kosovu, saopšteno je iz KPS-a.

Izvor: B92, Beta

Petak, 12.06.2009.

10:45

Default images

Uhapšeni su Igor Jućinac (1976) iz Štrpca, koji je do 2007. bio pripadnik Kosovske policije, zatim Milutin Radanović (1957) iz Novog Sada i Predrag Željković (1976) iz Beograda, preneo je portparol policije Arber Beka.

"Osumnjiceni su vršili kriminalna dela i to obećavajući novac i druga materijalna dobra najmanje jednoj osobi da lažno svedoči da su bili žrtve transplantacije organa tokom rata na Kosovu", rekao je Beka na konferenciji za novinare.

Policija traga za još jednom osobom, čiji identiet nije poznat.

"Trojica uhapšenih i jedan koji je u bekstvu zajedno su delovali nudeći iznose do 100.000 evra za osobe koje će izraziti spremnost da daju takve (lažne) izjave, a davali su i druga obećanja kao što su stanovi, zapošljavanje, automobili i drugo", rekao je Beka.

Trojica Srba uhapšeni su juče posle podne. Prištinski list Ekspres objavio je da se sumnja da su dvojica uhapšenih pripadnici Bezbednosno-informativne agencije Srbije, i da su odgovorni za spaljivanje carinskih punktova na severu Kosova u februaru 2008. godine.

Portparol policije na Kosovu nije ni potvrdio ni demantovao ove navode.

"U ovoj fazi istrage ne možemo da potvrdimo to, oni su za nas osumnjičene osobe koji će u zakonskom roku biti predate sudu", rekao je Beka i dodao da je istraga trajala tri meseca.

Šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije Jovan Stojić demantovao je navode prištinskih glasila.

Stojić je za B92 kazao da osobe sa pomenutim imenima i prezimenima nikada nisu radile u toj službi, navodeći da BIA nema pripadnike na Kosovu, te da njeni pripadnici nisu ni mogli da budu uhapšeni.

Trojici uhapšenih je odredjen pritvor od 48 sati, a o daljem postupku odlučiće okružni tužilac u Prištini.

Akcija hapšenja izvedena je, prema rečima Arbera Beke, u saradnji sa okružnim tužilaštvom u Prištini nakon tromesečnog operativnog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: