Tužilac: Lukićima doživotna kazna

U završnoj reči tužilac Haškog tribunala zatražio je da se Milanu i Sredoju Lukiću izrekne kazna koja će osigurati da ostatak života provedu u zatvoru.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2009.

01:05

Default images

Tužilac je dodao da bi time trebalo da se pošalje poruka da nema milosti za one koji su u stanju da počine tako teške zločine, saopšteno je iz Tribunala.

Branilac smatra da krivica Milana Lukića nije dokazana izvan razumne sumnje i traži oslobađajuću presudu za svog klijenta.

Tužilac Dermot Grum je u završnoj reči na suđenju braći Lukićima pozvao sudije da optuženima izreknu kaznu koja će osigurati da "ostatak života provedu u zatvoru", pošto su u junu 1992. godine "ukrali više od 3.000 godina života" višegradskim muslimanima.

Milan i Sredoje Lukić se terete za "dve žive lomače u kojima je spaljeno oko 140 ljudi", kao i za ubistva i zlostavljanja višegradskih muslimana u leto 1992. godine.

Američki branilac Milana Lukića Džejson Alarid je u svojoj završnoj reči osporavao iskaze preživelih žrtava i drugih svedoka optužbe.

Prema rečima Alarida, tužilaštvo nije na pravi način istražilo višegradske zločine i nije izvelo dokaze koji izvan razumne sumnje terete njegovog klijenta, zbog čega bi, smatra branilac, Milana Lukića trebalo osloboditi po svim tačkama optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: