Moguće poskupljenje struje

Generalni direktor Elektroporivrede Srbije Dragomir Marković ocenio je da je moguće poskupljenje struje od osam odsto u ovoj godini, ali nije precizirao kada.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2009.

14:36

Default images

"Odustalo se od poskupljenja struje za osam odsto od prvog aprila, ali to ne znači da do kraja godine neće doći do uskladjivanja cene struje", kazao je on.

Marković je naglasio da će zbog smanjenja prihoda EPS morati da redukuje planove za investicije, remonte i održavanje postrojenja.

"Posledica toga je smanjena pouzdanost postrojenja", naveo je on.

Cena struje u Srbiji je najniža u regionu i daleko je od ekonomske cene, ocenio je generalni direktor EPS i dodao da je trenutna cena oko 4,5 evrocenti po kilovatu.

Marković je naveo da su prihodi EPS-a u 2008. godini bili oko 156 milijardi dinara i da je zabeležen gubitak od oko 9,5 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: