MUP: U pritvoru 23 uhapšenih

Od 35 osoba koje su juče uhapšene, među kojima je 18 članova policije, u pritvoru do 48 sati zadržano je njih 23. Uhapšeno četvoro članova Policijske uprave Bor

Izvor: FoNet, Beta

Utorak, 10.03.2009.

19:07

Default images

Policijska uprava Kraljevo saopštila je da su oni osumnjičeni za krijumčarenje, davanje i primanje mita i krivična dela iz Zakona o oružju i municiji. Među osumnjičenima koji su zadržani u pritvoru od 48 sati je dvanaestoro policajaca.

Protiv svih 35 osumnjičenih u toku je podnošenje krivičnih prijava, a oni kojima je izrečena mera policijskog zadržavanja biće privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Kraljevu, navedeno je u saopštenju kraljevačke policije.

Bor: Uhapšeno četvoro članova policije

Pripadnici unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dvojicu radnika Policijske uprave u Boru, zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj registraciji vozila, saznaje agencija Beta u policiji.

Izvor Bete je naveo da je policijsko zadržavanje od 48 sati određeno radnicima kriminalističke tehnike Policijske uprave Bor S.S. i D.G.

Prošle sedmice uhapšene su dve šalterske službenice S.B. i M.R, koje se takođe dovode u vezu sa organizovanom grupom koja se bavila nelegalnom registracijom vozila.

Osim toga, uhapšene su još četiri osobe za koje se sumnja da su pružale logističku podršku u tom poslu.

Prema izvoru iz Policijske uprave Bor, do sada je zaplenjeno oko 20 vozila kojima su pre registracije fiktivno smanjivane kubikaže i falsifikovane isprave, a pretpostavlja se da je na isti način registrovano više stotina vozila.

Osumnjičeni su tako oštetili republički budžet, jer se za vozila sa manjom kubikažom plaća niža taksa za registraciju nego za ona sa većom kubikažom.

Dačić: Bolji status policiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je FoNetu da je hapšenje policajaca osumnjičenih za korupciju u Kraljevu Raškoj i Novom Pazaru samo jedna od akcija koje pokazuju da MUP veoma ozbiljno ispunjava svoje zakonske i ustavne obaveze i da će se sa time nastaviti, ne samo u toj, nego i u drugim oblastima borbe protiv kriminala.

"Nema uspešne borbe protiv kriminala ukoliko se u policiji ne raskinu sve veze policije i kriminala. Ovo je jedna od akcija koja pokazuje da neće biti privilegovanih i pošteđenih u borbi protiv kriminala, naročito kad je reč o učešću pripadnika MUP", rekao je Dačić.

On je ocenio da policija svakako mora da ima bolji status u Srbiji, ali i da mora da se strogo pridržava zakona i treba da bude primer njegovog poštovanja.

On je, po dolasku u Sofiju, gde boravi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, najavio da se veoma brzo mogu očekivati neke nove akcije u borbi protiv organizovanog i drugih vidova opšteg kriminaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: