Srušila se zgrada u Kelnu

Najmanje devet osoba je nestalo pod ruševinama zgrade Istorijskog arhiva grada Kelna, koja se srušila iz za sada još nepoznatih razloga, javili su nemački međi.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 03.03.2009.

13:04

Default images

Policajci i vatrogasci nastavljaju traganje za nestalim i povređenim osobama, a osim savremene tehnike, na licu mesta su i specijalno obučeni psi-tragači.

Zgrada arhiva sada izgleda kao posle zemljotresa, rekao je portparol policije naglasivši da se krhotine zgrade prostiru na par stotina metara kvadratih i dosežu do susedne gimnazije u kojoj, kako javljaju mediji, u tom trenutku nije bilo đaka.

O štetama se još precizno ne govori, ali mediji navode da je reč o zgradi u kojoj ima 18 kilometara regala punih arhivskih dokumenata.

Mediji javljaju da se zgrada arhiva srušila pravo na gradilište metro-stanice i da je zatim voda pokuljala u tunel.

Eksplozija u zgradi u Minhenu

Dve osobe poginule su u eksploziji u jednoj zgradi u Minhenu, javili su danas nemački mediji.

Za sada nisu poznati uzroci sinoćne eksplozije. Očevici su ispričali da su se u zgradi čule tri detonacije i da su u požaru, koji je zatim izbio u stanu na petom spratu, potpuno izgorela tela žrtava nesreće.

''Leševi su izgoreli do neprepoznatljivosti i zato nisu, za sada, mogli da se identifikuju'', rekla je predstavnica za štampu minhenske policije i dodala da je istraga u toku.

Identitet poginulih i visina materijalne štete u ovoj eksploziji, na petom spratu jedne osmospratnice, takođe, su nepoznati, prenose mediji.

Mediji javljaju da su su u gašenju požara pet osoba, među kojimasu jedan policajac i jedan vatrogasac, zadobili lakše povrede i da je 25 stanara susedne kuće bez posledica zbrinuto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: