Ejdus: Orkestrirana kampanja

Upravnik Narodnog pozorišta Predrag Ejdus odbacio je kritike koje je jedan od sindikata zaposlenih u toj ustanovi uputio na njegov račun.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2009.

01:45

Default images

Predstavnici sindikata tvrde da je Ejdus koristio službenu karticu pozorišta u kazinu, a navode i neke druge optužbe. Gostujući u emisiji “Poligraf“ TV B92, Predrag Ejdus je ocenio da je to orkestrirana kampanja u koju je možda uključena i Demokratska stranka Srbije.

On je potvrdio da je u jednom trenutku neoprezno iskoristio službenu karticu pozorišta, da bi platio račun u kazinu "Aleksandar", ali i naglasio da dug nije namiren sa računa Narodnog pozorišta već iz njegovog ličnog dohotka.

Ejdus je negirao da je u sukobu interesa zato što prima dve plate, jer, kako je objasnio, kao profesor na BK akademiji dobija 30 odsto ličnog dohotka, a 70 ostvaruje kao upravnik Narodnog pozorišta.

On je rekao da to što je studente glume sa BK akademije obučavao u prostorijama Narodnog pozorišta nije zloupotreba položaja, već praksa svih pozorišta da mladima omoguće kontakt sa scenom.

Ejdus je odbacio i druge optužbe, navodeci da je prijem u Narodnom pozorištu, povodom nagrade "Dobričin prsten", koja mu je uručena platila firma "Cepter", a ne teatar na čijem je čelu.

Istakavši da su optužbe sindikata došle istovremeno kada i one sa adrese informativne službe Demokratske stranke Srbije, on je ocenio da je reč o "organizovanoj prozivci koja, možda, ima i političku pozadinu. Možete pogledati snimak emisije "Poligraf" u kojoj je gostovao Predrag Ejdus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: