Felps suspendovan zbog marihuane

Olimpijskog šampiona plivača Majkla Felpsa američka plivačka federacija kaznila je tromesečnom zabranom zbog objavljene fotografije na kojoj puši marihuanu.

Izvor: B92

Petak, 06.02.2009.

08:56

Default images

Ta organizacije je na svojoj internet stranici saopštila da je Felpsu ukinuta i finansijska podrška federacije. Fotografiju, za koju se navodi da je snimljana u novembru na žurci na Univerzitetu Južna Karolina, objavio je prošle nedelje britanski tabloid "Njuz of d' vorld".

"To nije situacija u kojoj je prekršeno pravilo protiv dopinga, ali smo odlučili da pošaljemo snažnu poruku Majklu zato što je razočarao toliko mnogo ljudi, posebno stotine hiljada dece koja ga posmataju kao uzora i heroja", navela je američka federacija.

Felps je prihvatio zabranu, navodeći da razume stav američke plivačke federavije i izrazio žaljenje što je nekoga razočarao, izjavio je njegov portparol.

Međunarodni olimpijski komitet ocenio je da je Felpsovo izvinjenje dokaz njegove iskrenosti, a svetska plivačka federacija FINA takođe je izrazila podršku rekorderu sa 14 zlatnih medalja olimpijskih igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: