Jočić spavao za vreme udesa

Bivši ministar policije spavao je u vozilu u trenutku udesa u kom je teško povređen početkom 2008, piše u beleški policijske stanice u Velikoj Plani.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2008.

12:39

Default images

Dodaje se da Dragan Jočić ne zna šta je prethodilo nesreći. Ta policijska stanica dostavila je tužilaštvu u Velikoj Plani službenu belešku o razgovoru sa Jočićem o udesu koji se dogodio 25. januara na auto-putu Beograd-Niš kod Velike Plane.

Policija je sa Jočićem razgovarala na zahtev Opštinskog javnog tužilaštva u Velikoj Plani.

U udesu je povređen i Jočićev vozač koji je upravljao službenim vozilom.

"U belešci je naznačeno da je gospodin Jočić spavao u vreme kada se udes dogodio i da ne zna nikakve detalje o tome šta se desilo", rekla je danas za agenciju Beta opštinska javna tužiteljka u Velikoj Plani Vesna Ivanović.

Ona je dodala da je čim je dobila službenu belešku Policijske stanice, dostavila predlog istražnom sudiji Miroljubu Živanoviću da dopuni spis istrage tako što će uvrstiti pisani nalaz i mišljenje Instituta Saobraćajnog fakulteta iz Beograda.

Vesna Ivanović je rekla da je potrebno da se dopuni i veštačenje kako bi veštaci dali "određenije mišljenje u pogledu bitnih okolnosti značajnih za donošenje odluke" o saobraćajnoj nesreći.

"Neophodno je i da se veštaci izjasne kako je, u tehničkom pogledu, morao vozač 'mercedesa', u kojem je bio ministar Dragan Jočić, da postupi u datoj situaciji da bi vožnja bila bezbedna".

Prema prvoj verziji događaja, službeno terensko vozilo "mercedes G 500" udarilo je psa zbog čega je vozač Mirko Damjanović izgubio kontrolu, pa je automobil udario u ogradu i više puta se prevrnuo.

Za utvrđivanje okolnosti u kojima se dogodio udes i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije formiralo je devetočlanu komisiju koju je vodio načelnik Policijske uprave Smederevo Dejan Popović.

Popović je ranije rekao agenciji Beta da je komisija uradila svoj deo posla, ali da informacije o tome može da pruži Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje se nije oglasilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: