Dačić: MUP ponudio zaštitu Nikoliću

MUP je ponudio zaštitu Tomislavu Nikoliću i proverava pretnje koje su mu upućene, kao i njegovoj porodici, rekao Ivica Dačić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2008.

12:21

Default images

Posle napisa o pretnjama u pojedinim dnevnim listovima u kojima se dojučerašnjem zameniku predsednika radikala preti i u kojima se upozorava da "vodi računa o tome gde mu deca prelaze ulicu", ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je pozvao Tomislava Nikolića. On, međutim, kaže da se o konkretnim merama zaštite još nisu dogovorili.

"Ja ga nisam zvao da bih se time hvalio, već da bismo rešili problem. Dogovorili smo se da se čujemo. On to ranije nije prihvatao", rekao je Dačić gostujući u Kažiprstu Radija B92.

Iako je obećao da će izveštaj komisije MUP-a o mitingu Srpske radikalne stranke i okolnostima pod kojima je nastradao Ranko Panić, a od kojeg zavisi nastavak rada skupštine, Dačić kaže da izveštaj nije kompletiran jer je on sam zahtevao neke dodatne okolnosti.

"Trebalo je sačekati obdukcioni nalaz. Tu postoji niz detalja koje želimo da ispitamo. Kako niko nije pomenuo način na koji je Panić lečen i zašto je bio vezan kada ga je supruga posetila u bolnici? Iako je Panić dobio udarac, to nije neposredni uzrok smrti, već je smrt usledila dve nedelje kasnije. U nalazu piše da je uzrok sepsa", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da će SPS potpisati deklaraciju o političkom pomirenju sa Demokratskom strankom.

Ta deklaracija će govoriti o tome da svaka partija čuva svoju posebnost, ali i zajedničke imenitelje kao što su očuvanje nacionalnih interesa - borba za Kosovo i Metohiju, ulazak u Evropsku uniju, borba protiv kriminala i socijalna pravda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: