Matićeva: 2009. jeftiniji Internet

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje da će u 2009. pojeftiniti Internet i telefonski razgovori sa inostranstvom.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2008.

11:46

Default images

Matićeva je kazala da očekuje da će do promene cena doći nakon usvajanja troškovnog modela utvrđivanja cena za firme koje imaju dominantan položaj na tržištu, a to su Telekom, SBB i Telenor.

Taj način utvrđivanja cena pokazaće da li su njihove cene veće nego što bi to bilo opravdano troškovima proizvodnje, kazala je Matićeva i dodala da je rok za izradu pravilnika pomeren na kraj 2008. godine, dok je ranije bilo planirano da se izrada troškovnog modela završi u junu.

"Realno je da će se povećati cene u domaćem saobraćaju ali ja očekujem da dođe do pada cena u međunarodnom saobraćaju", kazala je ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, kao i da se takav zaključak može izvući na osnovu cena u zemljama regiona.

Cene Interneta mogle bi da opadnu i ranije, nakon što se usvoji pravilnik za izdavanje licenci za uvođenje bežične vajmaks tehnologije (WiMax), koja omogućava brz pristup Internetu i pružanje telefonskih usluga.

"Činjenica je da je kod nas pristup Internetu skuplji nego u zemljamau regionu i mi nameravamo da već u prvih 100 dana vlade napravimo kaorak ka smanjivanju tog problema" donošenjem pravilnika za vajmaks, kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: