Nove mere NBS-a o iznošenju deviza

Iznos deviza koji građani Srbije mogu da iznesu iz zemlje od 1. juna 2008. povećaće se na 10.000 evra, saopštila je Narodna banka Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2008.

15:12

Default images

Nerezidenti će isti iznos moći da unesu u Srbiju bez obaveze da ga prijave carinskom organu. Sada taj limit iznosi 5.000 evra ili protivvrednost različitih valuta uključujući i dinare.

Povećanjem pomenutog iznosa na 10.000 evra NBS će uskladiti svoj propis sa Predlogom zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u kojem je predviđen isti iznos koji pojedinci mogu slobodno prenositi u inostranstvo, odnosno iz inostranstva, saopštava NBS.

Reč je o matičnom zakonu za ovu oblast, čiji je predlog upućen u Skupštinu Republike Srbije na usvajanje, pa će usklađivanje regulative unutar zemlje olakšati i njegovu buduću primenu, zaključuje se u saopštenju Narodne banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: