Kina blokirala pristup "Jutjubu"

Kineska vlada donela je odluku da blokira pristup sajtu za razmenu video sadržaja "Jutjub" sa sedištem u San Brunu, Kalifornija.

Izvor: B92

Sreda, 19.03.2008.

11:03

Default images

Odluka je doneta nakon što se u ponudi ovog sajta našlo više desetina snimaka represivnih mera primenjenih tokom protesta u tibetanskoj prestonici, Lasi. Tokom protesta u Lasi, prema procenama tibetanskog parlamenta, koji se nalazi u egzilu u Indiji, poginulo je više od stotinu ljudi. Peking, koji tvrdi da je u neredima bilo desetak žrtava, nije želeo da komentariše blokadu "Jutjuba".

Kina je zemlja s najvećim brojem internet korisnika u svetu - 210 miliona - čime je premašila SAD, gde ih ima 161 milion, ali je u toj zemlji internet daleko od slobodnog prostora, objavio je francuski "Mond".

List podseća da je nevladina organizacija "Reporteri bez granica" nedavno stavila Kinu na listu zemalja "neprijatelja interneta".

Ta organizacija je istakla da je Kina i dalje "najveći zatvor" za "onlajn" novinare i blogere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: