Petak, 17.08.2007.

12:50

Optužnica za "aferu Indeks" u sudu

Krivično veće Okružnog suda u Smederevu produžilo pritvor okrivljenima u slučaju korupcije na kragujevačkom Pravnom fakultetu.

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Okružnog suda i Krivičnog veća Slavoljub Nikolić rekao je novinarima da su prihvaćena dva od tri predloga Okružnog javnog tužioca za produženje pritvora. "Prihvatili smo da postoji opasnost od bekstva, s obzirom na težinu učinjenih krivičnih dela, i činjenicu da deo okrivljenih u inostranstvu ima nepokretnosti i blisku rodbinu" rekao je Nikolić.

Sudija je procenio da bi suđenje moglo da počne krajem ove ili početkom 2008. godine.

Portparolka Okružnog tužilaštva Marija Galjak-Nikolić izjavila je ranije danas da će svi primerci i kopije optužnice, koja je napisana na 113 strana, do kraja radnog dana biti dostavljeni sudu i okrivljenima i njihovim braniocima.

Reč je o slučaju korupcije na Kragujevačkom univerzitetu. Optužene su 43 osobe, od koji su 23 profesori pravnih fakulteta u Kragujevcu, Beogradu i Nišu. U pritvoru je 16 okrivljenih, od kojih su 13 profesori, rekla je portparolka.

Optužnica će biti pravosnažna kada isteknu rokovi za izjavljivanje prigovora, odnosno po odluci suda o prigovorima koje okrivljeni i njihovi branioci mogu da ulože osam dana po prijemu tužbe.

Imena optuženih biće saopštena po isteku roka za prigovore i odlukama suda o prigovorima, a postoji mogućnost i da neki od oko 30 svedoka tokom suđenja odlukom suda budu okrivljeni, navela je portparolka.

Istraga je vođena protiv 83 osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

23 h

Podeli: