Nove mogućnosti na B92.net

Sajt B92 danas je lansirao tri noviteta, koji će posetiocima pružiti nove usluge i veće mogućnosti za interakciju.

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2007.

15:41

Default images

Sajt B92 uvodi sasvim novi servis pretrage mapa Srbije, po ugledu na svetsku kompaniju Gugl. Takođe, posetioci će od sada moći da učestvuju u moderiranju komentara na sve sadržaje, a stranice sa sadržajima o kulturi na B92.net redizajnirane su. Tu je uvedena mogućnost da posetioci sajta daju svoje recenzije događaja koji su posetili, što je u skladu sa najnovijim trendom tzv. građanskog novinarstva.

Na terenu interakcije posetiocima je od sada omogućeno da učestvuju u uređivanju komentara na sve sadržaje sajta B92. Ovim je B92.net praktično uveo najnapredniji oblik saradnje sa posetiocima, koji još uvek nemaju mnogi liderski veb-sajtovi u svetu.

Komentari su i do sada bili jedan od najinteresantnijih i najposećenijih delova sajta, a sada je svako u mogućnosti da preporuči komentar koji mu se dopada, kao i da one koje smatra neprimerenim predloži za brisanje.

Sasvim novi servis jesu Mape Srbije. Projekat je izveden u saradnji sa kompanijom MapSoft iz Beograda, a po uzoru na poznati servis Gugl Ert (Google Earth).

Za sada je sajt mapa u beta fazi i omogućava jednostavno pretraživanje lokacija u Beogradu sa trodimenzionalnim prikazom prostornog uređenja. Uskoro će se pojaviti i svi ostali gradovi Srbije.

Takođe, mapa će biti kombinovana sa direktorijumom važnih lokacija tako da će zainteresovani posetioci pregledno i jednim klikom moći da pronađu željeni restoran, klub ili bilo koju drugu lokaciju.

I još jedan novitet jesu redizajnirane stranice Kulture. Sajt je dobio novi, moderan vizuelni identitet, napredniju navigaciju kroz sadržaj i takođe unapređene interaktivne segmente.

Naime, po ugledu na svetski trend u novinarstvu, poduprt razvojem veb aplikacija, svi posetioci mogu poslati svoje recenzije događaja iz kulture kojima su prisustvovali, a tu je i standardna opcija komentara. Pored toga, svi tekstovi imaju mogućnost multimedijalnog oplemenjivanja video i audio sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: