Novinari protiv Glavonjića

NUNS i NDNV protestuju zbog imenovanja Dobrivoja Glavonjića u RIK.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2006.

17:57

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine podsećaju javnost da je Glavonjić za vreme važenja Zakona o informisanju, donetog 1998, bio na čelu Veća za prekršaje u Beogradu, kada su mediji kažnjavani i kada su morali da dokazuju nevinost, a ne da sud dokazuje njihov prekršaj, odnosno krivicu.

"Zapanjujuće je što se šest godina posle pada režima Slobodana Miloševića, zbog političkih nagodbi, na državne funkcije vraćaju ljudi koji su bili simboli gušenja medija", navodi se u zajedničkom saopštenju dva novinarska udruženja.

Prema pisanju Politike, Republička izborna komisija imenovala je Glavonjića za predsednika Komisije za javne nabavke za tehničke uslove sprovođenja referenduma o ustavu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: